Синці на тілі, задуха та сморід: у Дніпрі виявлено порушення прав у приватному пансіонаті

Синці на тілі, задуха та сморід: у Дніпрі виявлено порушення прав у приватному пансіонаті

Нещодавно моніторингова група відвідала приватний пансіонат для літніх людей «Милий дім» у Дніпрі, в якому виявили порушення прав людини.

 Про це повідомив Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець.

Задуха та сморід, неналежно організоване харчування, відсутність згоди підопічних на перебування у закладі — це лише кілька порушень.  Але це не порівняється з тим, що на другому поверсі пансіонату група НПМ знайшла непритомну жінку літнього віку, яка лежала на підлозі, без одягу, з численними синцями на тілі, ‒ заявив Лубінець.

Нещодавно моніторингова група відвідала приватний пансіонат для літніх людей «Милий дім» у Дніпрі. Там виявили порушення прав підопічних, серед яких:

  • в пансіонаті не облаштована приймально-карантинна кімната чи ізолятор для запобігання поширенню захворювань;
  • не дотримано температурний режим, у приміщеннях задуха та сморід;
  • підопічні не мають доступу до свіжого повітря;
  • недотримано норми площі на одну особу в кімнатах проживання з декількома підопічними;
  • неналежно організоване харчування для підопічних: в холодильнику безлад, неможливо встановити терміни зберігання, продукти не промарковані, не дотримано товарне сусідство;
  • відсутні інформаційні стенди для обізнаності підопічних про свої права та можливість їх захисту, у закладі не організоване дозвілля підопічних та інші порушення. 

Також під час моніторингового візиту група НПМ на другому поверсі пансіонату знайшла непритомну жінку літнього віку, яка лежала на підлозі, без одягу, з численними синцями на тілі. Для з’ясування обставин перебування жінки в такому стані та надання їй невідкладної допомоги викликали представників поліції та швидкої. Надалі жінку госпіталізували до лікарні.

Окрім того, на другому поверсі виявили чотирьох підопічних, які були у зачиненій на клямку кімнаті. За результатами візиту буде складений звіт та вжиті відповідні заходи реагування.

Ви можете звернутися до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у разі порушення Ваших прав:

  • за адресою: вул. Інститутська, 21/8, м. Київ, 01008;
  • на електронну пошту: [email protected];
  • за номерами телефонів: 0 800 501 720; 044 299 74 08.

Нагадаємо, У Києві під час обриву троса на атракціоні перебував 20-річний хлопець

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Дніпро вмирає: у мережі показали жахливий вигляд води у річці (відео) Дніпро вмирає: у мережі показали жахливий вигляд води у річці (відео)
На річці Дніпро рибалки з човна зняли на відео зелену воду, яка була густуватою. За словами однієї жінки, на річці був сморід, і риба просто вмирала.
У магазинах Львова та Дніпра продавали небезпечне печиво із канцерогенами (фото) У магазинах Львова та Дніпра продавали небезпечне печиво із канцерогенами (фото)
У супермаркеті АТБ у Дніпрі та львівському магазині "Форвард–КД" на вулиці Бузковій, 2 продавали небезпечне для здоров'я людини печиво, яке у своєму складі містить отруйні канцерогени, що сприяють утворенню та розвитку ракових захворювань.
Будівництво трьох станцій метро в Дніпрі продовжили на три роки Будівництво трьох станцій метро в Дніпрі продовжили на три роки
Міністерство фінансів досягнуло домовленостей з Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) про продовження реалізації проекту будівництва трьох нових станцій метро у місті Дніпро до 2024 року.
Loading...
Load next