Угорщина заблокувала пропозицію Польщі щодо зустрічі глав МЗС країн ЄС у Львові

Угорщина заблокувала пропозицію Польщі щодо зустрічі глав МЗС країн ЄС у Львові

Польща запропонувала провести наприкінці серпня засідання Ради ЄС у закордонних справах у Львові, але Угорське головування в ЄС відхилило цю пропозицію.

Про це після засідання Ради у закордонних справах ЄС у Брюсселі заявив в понеділок глава МЗС Польщі Радослав Сікорський, пише Wnp.pl.

Як зазначив Сікорський, під час засідання найбільше часу зайняла дискусія щодо того, де має відбутися формальна чи неформальна зустріч Ради у закордонних справах ЄС під час Угорського головування.

За його словами, на даний момент немає остаточного рішення з цього приводу, оскільки декілька країн вважають, що неформальна Рада не може відбутися у Будапешті через останні “миротворчі” візити прем’єра Угорщини Віктора Орбана до Росії та Китаю без згоди решти країн ЄС.

Я запропонував компромісне рішення, щоб Рада зібралася в Україні. Це було би знаком нашої солідарності з цією країною, - підкреслив Сікорський.

Він додав, що з логістичних міркувань таку зустріч можна було би провести на заході України, наприклад у Львові. Сікорський зазначив, що Угорщина заблокувала таку пропозицію Польщі.

Нагадаємо, Ірину Фаріон провели в останню путь

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Били, душили та травили газом: у Польщі після жорстокого побиття поліцейськими помер 25-річний українець (фото) Били, душили та травили газом: у Польщі після жорстокого побиття поліцейськими помер 25-річний українець (фото)
Дані відеомоніторингу свідчать: польські поліцейські після затримання застосували до чоловіка неадекватну до ситуації фізичну силу, в результаті чого він помер. Вони били його кийками та ногами, закували у наручники й пускали в обличчя перцевий газ.
Loading...
Load next