Британські винищувачі Eurofighters наступного року патрулюватимуть небо Польщі

Британські винищувачі Eurofighters наступного року патрулюватимуть небо Польщі

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш оголосив, що з наступного року британські винищувачі Eurofighter Typhoon охоронятимуть небо у польському повітряному просторі.

Про це повідомляє TVP.

Ми маємо однаковий підхід до безпеки в Європі та в усьому світі. Польща та Сполучене Королівство єдині у захисті демократії та свободи, – заявив міністр оборони Польщі на брифінгу для преси.

Урядовець зазначив, що одним із результатів його переговорів з британським колегою Джоном Гілі стала декларація про відправку 4-6 винищувачів в рамках місії Baltic Air Policing для патрулювання польського повітряного простору наступного року.

У Ясьонці також працює система Sky Saber. Дякуємо за розгортання цієї системи в Польщі до кінця цього року, – сказав Косіняк-Камиш, який також є віцепрем’єр-міністром Польщі.

Міністр оборони Великої Британії підтвердив посилення військової співпраці та подякував Польщі за допомогу Україні.

Нагадаємо, Готували підпали торгових центрів у ЄС: Правоохоронці знешкодили агентурну групу фсб

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
"Великий потенціал тристоронньої співпраці": Україна, Британія і Польща створюють новий альянс "Великий потенціал тристоронньої співпраці": Україна, Британія і Польща створюють новий альянс
Нещодавно президент України Володимир Зеленський заявив про готовність країни до альянсу з іншими країнами, а не тільки з НАТО.
Loading...
Load next