Британська розвідка пояснила, чому росіяни скасували парад ВМС у Кронштадті

Британська розвідка пояснила, чому росіяни скасували парад ВМС у Кронштадті

З огляду на неможливість гарантувати безпеку кораблів росіяни скасували парад Військово-морського флоту у Кронштадті.

Про це у соцмережі Х повідомляє Міноборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки.

День Військово-морського флоту Росії - це щорічне свято, призначене для відзначення ВМФ Російської Федерації. Незважаючи на те, що ця подія була популярною в 1970-х роках, у 1980 році її скасували і не проводили до 2017 року, поки лідер Росії Володимир Путін не відновив це державне свято. Хоча святкування відбуваються по всій Росії, головна подія проходить у Санкт-Петербурзі, де російські кораблі йдуть парадом р.Невою до військово-морської бази у Кронштадті. Однак цього року ймовірно Кронштадтська частина параду, яка мала відбутися 28 липня 2024 року, була скасована з міркувань безпеки, - заявили у відомстві.

У Міноборони додали, що це не перший випадок, коли відповідні заходи скасовуються після вторгнення Росії в Україну.

Однак це найгучніша подія, яку скасовують, і це підкреслює зростаючу тенденцію того, що Росія не може гарантувати захист своїх сил, - додали у відомстві.

Нагадаємо, Стефанчук: До законодавства, пов’язаного з олігархами, повернемося після війни

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
"Джокер" зламав сайт ВМС: хакер ДНР погрожував опублікувати дані учасників Sea Breeze-2021 "Джокер" зламав сайт ВМС: хакер ДНР погрожував опублікувати дані учасників Sea Breeze-2021
У Міністерстві оборони України уточнили, що жоден документ не було викрадено в результаті злому інформаційних систем ЗСУ.
Loading...
Load next