Понад 75% поранених військових повертаються у стрій - МОУ

Понад 75% поранених військових повертаються у стрій - МОУ

Велика кількість українських військовослужбовців, які зазнали поранень в ході бойових дій, після проходження реабілітації повертаються до війська, заявила заступниця міністра оборони України Наталія Калмикова.

У нас дуже високий відсоток якісної реабілітації, повернення в стрій. Це відзначають і західні партнери, ті країни, які ніколи не мали такого досвіду, такої війни, як у нас. Це понад 75 відсотків поранених. Вони після поранення різного ступеня тяжкості, - сказала вона на брифінгу на полях міжнародного Конгресу з військової медицини та ментального здоров'я, цитує "Інтерфакс-Україна".

Калмикова також зазначила, що наразі майже в кожному закладі охорони здоров'я є можливість проводити реабілітацію.

Як тільки починається лікування, одразу починається реабілітація. Це не те, що відбувається потім. І реабілітація зараз впроваджена в усіх закладах - як у цивільних, так і у військових, - сказала вона.

Життя та здоров'я військових - найвищий пріоритет для держави, і вона має забезпечувати їм якісний медичний супровід, заявив на Конгресі міністр оборони України Рустем Умєров.

Наш пріоритет на наступні роки - ефективна система реабілітації військовослужбовців, що включатиме ментальне відновлення військових разом з їхніми родинами, - наводить його слова пресслужба міноборони  в дописі у Telegram.

Нагадаємо, Фіцо запропонував Шмигалю «технічне рішення» щодо транзиту нафти російського «Лукойлу»

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
У Львові фахівці з протезування та ерготерапії США обмінювались досвідом з українськими колегами У Львові фахівці з протезування та ерготерапії США обмінювались досвідом з українськими колегами
У Львові фахівці з протезування та ерготерапії США допомагали та обмінювались досвідом з українськими колегами
На Донбасі загинув український боєць 93-ї бригади "Холодний Яр" з Кривого Рогу (фото) На Донбасі загинув український боєць 93-ї бригади "Холодний Яр" з Кривого Рогу (фото)
Сьогодні на Донбасі загинув 37-річний боєць 93-ї бригади "Холодний Яр" Дмитро Товчигречка. Чоловік призвався на службу у січні 2021 року, це була його перша ротація.
Loading...
Load next