Новий президент Ірану склав присягу

Новий президент Ірану склав присягу

Масуд Пезешкіан під час засідання парламенту склав присягу як новий президент Ірану.

Про це повідомляє Al Jazeera.

Він став дев'ятим президентом Ірану, замінивши на цій посаді Ебрагіма Раїсі, який загинув у травні в авіакатастрофі.

 Я, як президент, перед священним Кораном і народом Ірану присягаюся всемогутньому Богу бути охоронцем офіційної релігії, системи Ісламської Республіки і конституції країни, - заявив 69-річний Пезешкян.

На церемонії, яка транслювалася в прямому ефірі державного телебачення, були присутні лідери союзників Ірану - ХАМАС і Палестинського ісламського джихаду, а також високопоставлені представники пов'язаного з Тегераном єменського руху хуситів і ліванської «Хезболли».

Пезешкян, який, як очікується, представить свій уряд протягом двох тижнів, отримав понад 16 мільйонів голосів під час другого туру виборів в Ірані, або близько 54% з приблизно 30 мільйонів голосів. Його перемога породила надії на відлигу у відносинах Ірану із Заходом.

Я не припиню спроб зняти гнітючі санкції. Я з оптимізмом дивлюся в майбутнє, - сказав він.

Проте вища влада у всіх державних справах, включаючи зовнішню і ядерну політику в Ірані, знаходиться в руках аятолли Алі Хаменеї. Він також повинен затверджувати кандидатури Пезешкіана на ключові посади в уряді, такі як міністр закордонних справ, нафти і розвідки.

Нагадаємо, У РФ не вистачає ресурсів для масштабного наступу на південному напрямку, - ОСУВ "Таврія"

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Президент ОАЕ помилував 870 ув'язнених напередодні 50-го Національного дня ОАЕ Президент ОАЕ помилував 870 ув'язнених напередодні 50-го Національного дня ОАЕ
Ув’язненим – засудженим за різні злочини – також будуть погашені борги та штрафи.
Loading...
Load next