У Мінфіні заявили про готовність до дискусій щодо підвищення податків

У Мінфіні заявили про готовність до дискусій щодо підвищення податків

Мінфін відкритий до діалогу щодо податкових змін задля фінансування сектора оборони, однак рішення має бути ухвалене до вересня.

Про це повідомив очільник Мінфіну Сергій Марченко.

Уряд обговорив із представниками бізнесу, членами Ради з питань підтримки підприємництва в умовах воєнного стану пропозиції щодо наповнення державного бюджету шляхом підвищення податків, а також додаткові шляхи підвищення доходів для фінансування оборони на понад 500 млрд грн. 60% з цих коштів підуть на зарплати військовим, 40 % - на зброю, техніку та інші критичні витрати.

У Кабміні наголосили, що підвищення податків забезпечить лише четверту частину військової потреби. Решту коштів вдасться вивільнити через збільшення внутрішніх запозичень, а також перевиконання чинних доходів держбюджету, в тому числі через детінізацію економіки.

В уряді нагадали, що Україна не може використовувати на фінансування оборони кошти міжнародних партнерів, відтак перекидання коштів із невійськових програм на армію є неможливим. На це Україна має знайти власні ресурси.

Питання забезпечення сектору безпеки й оборони сьогодні в пріоритеті. Ми запропонували способи та готові до дискусії та розгляду всіх позицій, однак маємо у найкоротші терміни напрацювати спільне конструктивне рішення для забезпечення запиту Сил оборони. Рішення має бути ухвалено до вересня, - наголосив Марченко.

Нагадаємо, Українські банки збільшили обсяги видачі готівки

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Бізнес більше скаржився на безпідставно відкриті справи за ухилення від сплати податків Бізнес більше скаржився на безпідставно відкриті справи за ухилення від сплати податків
Бізнес-омбудсмен звітує про скарги підприємців на порушення держорганів у I квартал 2021 року.
Доведеться більше платити: Шмигаль анонсував підвищення податків в Україні Доведеться більше платити: Шмигаль анонсував підвищення податків в Україні
Підвищення податків не торкнеться фізичних осіб й малого та середнього бізнесу. Однак, певні зміни все ж таки запровадять, щоби наповнити бюджет та змінити ситуацію в окремих галузях — медицині, освіті та інших соціальних напрямах.
Мінфін хоче оподатковувати всі автомобілі, дорожчі 43 тисяч доларів Мінфін хоче оподатковувати всі автомобілі, дорожчі 43 тисяч доларів
Міністерство фінансів пропонує розширити базу оподаткування транспортним податком.
Loading...
Load next