Рада може ще на місяць відстрочити штрафи для підприємців за незастосування РРО - Гетманцев

Рада може ще на місяць відстрочити штрафи для підприємців за незастосування РРО - Гетманцев
Верховна Рада може до 1 лютого відстрочити штрафи для фізичних осіб-підприємців за незастосування касових апаратів, відповідні зміни до законодавства пропонує голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

Я вже запропонував відповідну поправку, гадаю, що ми її проголосуємо доволі швидко, щоб зменшити або скасувати штрафи для тих, хто зареєструє РРО (реєстратори розрахункових апаратів) до 1 лютого 2022 року, – сказав він.

Про це він в ефірі “Змістовно з Христиною Яцків" на Еспресо.TV.

З 1 січня 2022 року фізичні особи-підприємці 2-4 групи зобов’язані використовувати РРО або програмні касові апарати (додаток, що можна встановити на смартфон або планшет). Ця вимога мала запрацювати ще з 2021 року, однак через коронакризу її запровадження перенесли на рік.

У зв’язку з вступом у силу обов’язкової вимоги проводити операції купівлі-продажу через касові апарати, ФОП масово реєструють РРО з початку року. Через такий ажіотаж, зокрема, приватний сервіс програмного РРО Checkbox почав повідомляти про масові збої. У компанії сподіваються, що такі збої не стануть причинами штрафів для їхніх клієнтів з боку податкової, а якщо такі будуть – покриють ці витрати.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Підприємці заблокували проїжджу частину на вулиці Грушевського біля Верховної Ради Підприємці заблокували проїжджу частину на вулиці Грушевського біля Верховної Ради
Між вулицями Липською та Шовковичною перебувають понад тисячу людей із символікою руху "SaveФОП" та запаленими фаєрами.
Нові правила для ФОПів, податок на нерухомість, вартість комунальних послуг та ліки за «тисячу» – рік підготував чимало новацій для українців (відео) Нові правила для ФОПів, податок на нерухомість, вартість комунальних послуг та ліки за «тисячу» – рік підготував чимало новацій для українців (відео)
2022й уже на носі. Новий рік – нові правила, а отже й зміни. Яких сфер торкнуться? Про усе дізнаєтеся із огляду наших журналістів.
ФОПам можуть відтермінувати штрафи за відсутність касових апаратів (відео) ФОПам можуть відтермінувати штрафи за відсутність касових апаратів (відео)
ФОПи 2-4 груп повинні мати касові апарати.
Loading...
Load next