У російських в'язницях залишається «двозначна кількість» німців - МЗС ФРН

У російських в'язницях залишається «двозначна кількість» німців - МЗС ФРН

У Міністерстві закордонних справ Німеччини заявили, що у в'язницях РФ перебуває «невелика двозначна кількість» німецьких громадян.

Про це повідомляє DW.

У МЗС ФРН, коментуючи ситуацію німецькій газеті Der Tagesspiegel, відмовилися уточнити, в чому саме звинувачують конкретних громадян Німеччини у Росії.

У німецькому зовнішньополітичному відомстві зазначили, що протягом останніх двох років російська влада «відмовляється надати громадянам, які мають подвійне, російське та німецьке, громадянство, прямий консульський доступ у формі відвідування у в'язниці».

Вони поводяться з особами, які мають російське та інше громадянства, виключно як з громадянами Росії, - додали в МЗС ФРН.

У міністерстві наголошують, що у кожному окремому випадку докладаються активні зусилля, щоб забезпечити доступ консула до громадян ФРН.

За даними ООН, сотні людей у Росії утримуються у в'язницях за хибними чи політично мотивованими звинуваченнями. За оцінкою експертів Ради ООН з прав людини в Женеві, кількість таких ув'язнених становить від 700 до 1372 осіб.

Нагадаємо, Бунт у Росії сам по собі не відбудеться, там немає сильного лідера - Буданов

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
На Донбасі двоє військових підірвалися на міні На Донбасі двоє військових підірвалися на міні
Завдяки зусиллям наших воїнів рубежі українських підрозділів залишилися незмінними.
Loading...
Load next