Ірландія звинуватила росію в шпигунстві

Ірландія звинуватила росію в шпигунстві

Росія одна з небагатьох країн, які шпигують в Ірландії. Зокрема росіяни намагаються викрасти секрети у держави та промисловості.

Про це повідомляє RTÉ.

Помічник комісара Майкл МакЕлганн, який відповідальний за державну безпеку, сказав, що вони особливо стурбовані державами, які займаються шпигунством в їх країні.

За його словами, ці держави, включаючи Росію, прагнуть підтримувати тут екстремістські угруповання та створюють недовіру до уряду.

Вони також намагаються викрасти секрети у держави та промисловості, що підриває репутацію Ірландії, - пояснив МакЕлганн.

Помічник комісара з розвідки злочинності та безпеки також сказав, що гвардія уважно стежить за людьми, які, на їхню думку, шпигують. За його словами, безпека та розвідка тісно співпрацюють з іншими європейськими спецслужбами та контролюють в’їзд і виїзд підозрюваних у шпигунстві до країни та з неї.

Так влаштований світ...Ми маємо обов’язок розслідувати загрози з боку ворожих держав і керувати ними, включаючи шпигунство в державі. Ми зобов’язані стежити за конкретними загрозами. Росія є однією з тих країн, у яких ми зацікавлені, - сказав помічник комісара.

Нагадаємо, Україна отримає до кінця року 20 винищувачів F-16 - The Economist

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Вісім років в'язниці: у РФ за шпигунство для України засудили військовослужбовицю Вісім років в'язниці: у РФ за шпигунство для України засудили військовослужбовицю
Російській правоохоронці переконані, що підозрювана нібито два роки видавала українській розвідці довірені їй по службі відомості, які стосувались РФ.
Loading...
Load next