У Чехії засудили до ув'язнення ексвійськового за мародерство в Україні

У Чехії засудили до ув'язнення ексвійськового за мародерство в Україні

У чеській Празі суд засудив до семи років позбавлення волі за мародерство колишнього чеського військовослужбовця Філіпа Сімана, який поїхав воювати добровольцем в Україні.

Про це повідомляє ČTK.

Його визнали винним у злочині мародерства в зоні бойових дій.

Державний обвинувач Мартін Білий розповів, що, за його інформацією, справа Сімана є першим в історії засудженням за цей злочин у зв'язку з війною в Україні.

Вирок ще не є остаточним. Підсудний намагався виправдати себе, заявляючи, серед іншого, що він виконував накази свого командування.

Обвинувачений визнаний винним як на підставі відеозаписів, які він сам зробив в Україні, так і на підставі свідчень очевидців, – сказала Гана Крестинова, голова колегії Празького міського суду.

27-річний Філіп Сіман поїхав до України наприкінці березня 2022 року й приєднався до українського добровольчого батальйону "Карпатська Січ".

В Україні Сіман служив в Ірпені та Бучі, де йому доручили патрулювати окопи і проводити так звані зачистки. Згідно з вироком суду, виконуючи накази та у вільний час, він привласнював речі як цивільних осіб, так і загиблих солдатів – наприклад, обручки, інші ювелірні прикраси, злитки золота та срібла, а також готівку.

У квітні 2022 року Сіман був затриманий українською армією і згодом повернувся в Чехію.

Сіману також висунули звинувачення в незаконній службі в іноземних збройних силах, оскільки він приєднався до бойових дій в Україні без дозволу президента Чехії. Однак суд виправдав його за цим пунктом.

Нагадаємо, ООН визнала, що співробітники її агентства могли брати участь у нападі ХАМАС на Ізраїль

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Рекордний хабар на 5 мільйонів: справу незаконно намагаються забрати у Антикорупційного суду Рекордний хабар на 5 мільйонів: справу незаконно намагаються забрати у Антикорупційного суду
Справу часів Януковича, щодо ексміністра екології Миколи Злочевського та рекордний хабар спробують забрати з Антикорупційного суду.
В Україні судитимуть екснацгвардійця, який три місяці катував людину В Україні судитимуть екснацгвардійця, який три місяці катував людину
Він місяць тримав волонтера у холодному туалеті непрацюючого дитячого оздоровчого табору та обмежував в їжі й питній воді свого "полоненого".
Ексссуддю підозрюють у позбавленні прав автомайданівців Ексссуддю підозрюють у позбавленні прав автомайданівців
Він переслідував учасників Революції Гідності.
Loading...
Load next