Міжнародні резерви України на початок серпня становили $37,2 мільярда

Міжнародні резерви України на початок серпня становили $37,2 мільярда

Міжнародні резерви України на 1 серпня 2024 року становили 37,23 мільярда доларів США, таким чином за липень вони скоротилися на 1,8%.

Про це повідомляє пресслужба Національного банку України.

Наразі міжнародні резерви України, за попередніми даними, становили 37 231,9 млн дол. США. У липні вони знизилися на 1,8%. Така динаміка зумовлена валютними інтервенціями НБУ для покриття структурного дефіциту валюти на ринку та згладжування курсових коливань, а також борговими виплатами країни в іноземній валюті, - йдеться в повідомленні.

Динаміку міжнародних резервів визначала низка чинників і насамперед - операції Національного банку на валютному ринку України. Нацбанк продав на валютному ринку з 306,8 млн дол. США та викупив до резервів 1,8 млн дол. Отже, чистий продаж валюти НБУ в червні становив 3 305,0 млн дол.

Другим чинником були надходження на користь уряду та виплати з обслуговування й погашення державного боргу. На валютні рахунки уряду в Національному банку надійшло 2 482,7 млн дол. За обслуговування та погашення державного боргу в іноземній валюті виплачено 185,0 млн дол.

Крім того, у липні завдяки переоцінці вартість фінансових інструментів збільшилася на 342,9 млн дол.

Нагадаємо, Україна отримала $3,9 млрд безповоротного гранту від США

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Інфляція в Україні: коли вдасться стабілізувати ціни на українському ринку Інфляція в Україні: коли вдасться стабілізувати ціни на українському ринку
Українські ціни на продовольчі продукти та товари щомісяця стрімко зростають. Зокрема в НБУ зазначають, що інфляція почне сповільнюватися лише восени у 2021 році.
Зростання української економіки перевищило 5% - Мінекономіки Зростання української економіки перевищило 5% - Мінекономіки
За розрахунками Мінекономіки, обсяг ВВП у першому півріччі цього року збільшився на 1,7 % у порівнянні з першою половиною минулого року.
Loading...
Load next