Росіяни взяли у рабство українського громадянського журналіста Ільченка - МКІП

Росіяни взяли у рабство українського громадянського журналіста Ільченка - МКІП

Росіяни взяли у рабство українського громадянського журналіста Євгена Ільченка, який раніше заснував Телеграм-канал про окупований Мелітополь.

Про це повідомляє пресслужба Центру стратегічних комунікацій при МКІП.

Росіяни взяли у рабство українця, який заснував Telegram-канал про окупований Мелітополь. Як з’ясували "Репортери без кордонів" (RSF), його заарештували за створення Телеграм-каналу з новинами про російську окупацію міста, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що до повномасштабного вторгнення Ільченко був юристом у Мелітополі, але з травня 2022 року запустив телеграм-канал @Mitopol. Його дописи стосувалися місцевих новин, як-от проблем із постачанням у супермаркетах, присутності окупантів на вулицях і корупції.

У липні 2022 року Ільченка заарештували за звинуваченням у "тероризмі". У повідомленнях, які він зумів надіслати своєму родичу і з якими ознайомились RSF, він описав, як його і ще 15 українців спершу кілька тижнів тримали під вартою в Мелітополі. З повідомлень постає, що звичайним явищем були тортури – затриманих регулярно били струмом, зокрема по геніталіях, - йдеться у дописі.

За даними МКІП, іноді затриманих виводили серед ночі в ліс оголеними на "розстріл", а потім нажаханих вели назад до вʼязниці.

З вересня 2022 року Ільченка почали залучати до примусової праці. На фото, які Євген надіслав з неволі і які переглянули "Репортери", видно, що його кілька місяців змушували будувати траншеї для російських військових і чистити їхню збро, - додали у пресслужбі.

Очільник відділу розслідувань "Репортерів без кордонів" Арно Фроже заявив, що це перший зафіксований ними випадок рабства за майже 40 років захисту. У RSF повідомили, що Ільченко повернувся до в’язниці після кількох місяців примусового риття траншей.

Нагадаємо, МОЗ створює раду з контролю відновлення "Охматдиту"

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Журналіст "Радіо Свобода" отримав контузію під Києвом Журналіст "Радіо Свобода" отримав контузію під Києвом
Кореспондент Мар’ян Кушнір отримав контузію після удару росіян у Київській області.
Окупанти вбили журналіста The New York Times, ще одного поранили: ОНОВЛЕНО (відео) Окупанти вбили журналіста The New York Times, ще одного поранили: ОНОВЛЕНО (відео)
Журналісти потрапили під ворожий обстріл.
Зниклого фотожурналіста Макса Левіна знайшли мертвим Зниклого фотожурналіста Макса Левіна знайшли мертвим
Зв'язок із журналістом зник іще 13 березня.
Loading...
Load next