Судмедексперт з’ясував причину смерті полоненого військового "Азову" в російському СІЗО

Судмедексперт з’ясував причину смерті полоненого військового "Азову" в російському СІЗО

За результатами розтину судово-медичний експерт з’ясував, що український захисник Олександр Іщенко, який був водієм у полку "Азов" та під час оборони Маріуполя потрапив у полон, помер у СІЗО Ростова-на-Дону через "закриту тупу травму грудної клітки внаслідок контакту з тупим предметом".

Про це повідомляє заступник командира бригади "Азов" Святослав Паламар.

Підтверджено факт чергового жорстокого вбивства українського військовополоненого. Документ додаю з погодження пані Олени, дружини закатованого Іщенка Олександра Олександровича, який мобілізувався в "Азов" 27 лютого 2022 року, ‒ заявив Паламар.

Також командир додав, що це не просто ще одне цинічне порушення росіянами Женевської конвенції про поводження з військовополоненими. Це удар по людській честі й гідності, по міжнародному праву, по тим принципам та цінностям, які ми відстоюємо на фронті.

Згідно з результатами розтину, які опублікував Паламар, множинні переломи ребер, шок та  закрита тупа травма грудної клітки через "контакту з тупим предметом" призвели до смерті українського захисника Олександра Іщенка в російському полоні в СІЗО.

Нагадаємо, Водій із полку «Азов» помер у російському полоні

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next