Юсов: Визволяти з російського полону "азовців" особливо важко

Юсов: Визволяти з російського полону "азовців" особливо важко

Робота з повернення полонених воїнів підрозділу Нацгвардії «Азов» йде особливо важко.

Про це повідомив у ефірі телемарафону представник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов.

Юсов зауважив, що наразі вдалося повернути понад 50 українських захисників, які вийшли з Азовсталі.

 Що стосується кожного підрозділу, то за кожного йде боротьба. На жаль, є окремі підрозділи, де робота йде особливо важко, ‒ сказав він.

Також Юсова додав: "Якщо ми говоримо про російську пропаганду, то вона створює певні образи, у які потім сама дуже вірить, і це ускладнює роботу. Як же вони можуть іти на поступки, якщо розповідали своєму суспільство про якихось жахливих нацистів?"

При цьому він запевнив, що робота з повернення «азовців» ведеться, і певні результати вже є, але вони не оголошуються публічно. Увесь світ бачить різницю, в якому стані після обмінів повертаються додому українські та російські військовополонені.

 Весь світ бачить різницю, в якому стані повертаються в Росію окупанти і в якому стані повертаються додому українські захисники. Різниця відчутна, ‒ заявив він.

За словами Юсова, у світі зростає тиск на Росію у зв’язку з нелюдським поводженням з військовополоненими.

Важливим фактором було, що на Саміті миру окрема увага приділялася захисту прав наших полонених і необхідності їх повернення. Певні позитивні зрушення є, але роботи ще дуже багато щодо встановлення порушень прав наших захисників і щодо захисту їхніх прав там, де вони знаходяться у полоні, і щодо повернення їх нарешті додому, ‒ додав представник ГУР.

Нагадаємо, Україна повернула з російського полону 90 військових

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next