РФ проводила підрахунки, на скільки Україні вистачить людського ресурсу для ведення війни - Буданов

РФ проводила підрахунки, на скільки Україні вистачить людського ресурсу для ведення війни - Буданов

Росія проводила підрахунки, скільки Україна зможе воювати, якщо буде мобілізовувати усіх людей від 18 та 16 років включно.

Про це повідомив очільник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов на закритій зустрічі в KSE, передає Forbes.

За підрахунками Росії, якщо Україна буде мобілізовувати всіх людей віком від 18 років включно, то зможе вести війну до 2033 року. Крім того, РФ розглядала варіант, у якому наша держава знизить поріг до 16 років - тоді зможе воювати до 2044-го, розповів голова ГУР.

Це тільки російські розрахунки, на противагу ворогу Україна цінує життя своїх громадян. Та й навряд чи хтось зможе воювати до 2044 року, а до 2060-го і поготів. Тут справа передусім в економіці - жодна економіка стільки часу в стані війни не витримає. Але якщо Україна витрачає на ведення війни здебільшого не зовсім свої кошти, то Росія - власні, і ворог це теж чітко розуміє, - додав Буданов.

Він також зазначив, що питання мобілізації в Україні непросте, адже деякі люди налякані та невпевнені, бо їм, ймовірно, повністю та належним чином не пояснили, що служба в українській армії не вирок, а честь і нові можливості, каже Буданов.

Так, це обов’язок, рутина, ризик, але водночас це і є справжня свобода - захист своєї держави, служба своїй нації. Це внесок і у власне, і у загальне вільне майбутнє. Альтернатива цьому - російське рабство, - наголосив він.

Нагадаємо, Понад 95% українських військовополонених зазнали тортур в Росії - місія ООН

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Глава української воєнної розвідки попередив про "справжнє пекло" для росіян Глава української воєнної розвідки попередив про "справжнє пекло" для росіян
Він також додав, що одним із важливих завдань української воєнної розвідки є організація партизанського руху в тилу противника.
Loading...
Load next