Опендатабот: Понад три тисячі компаній заснували іноземці в Україні під час великої війни

Опендатабот: Понад три тисячі компаній заснували іноземці в Україні під час великої війни

Від початку повномасштабної війни іноземці зі 101 країни заснували в Україні 3 075 компаній. Найчастіше нові бізнеси започатковують іноземці з Туреччини, Узбекистану, Польщі та США, а найпривабливішим бізнес-регіоном для іноземців став Київ.

Про це повідомляє Опендатабот.

Згідно зі статистикою, найчастіше відкривають бізнес в Україні громадяни Туреччини — 396 компаній або 12,9% від загальної кількості. Друге місце посідають підприємці з Узбекистану — вони є власниками 312 бізнесів (10,1% від загальної кількості). Замикають трійку лідерів поляки — 224 бізнеси або 7,3%.

До топ-10 також потрапили США, Казахстан, Німеччина, Азербайджан, Ізраїль, Великобританія та Китай. 

Майже половину від загальної кількості компаній з іноземними власниками, зареєстрували у Києві — 1 517. У столиці найчастіше створюють бізнеси підприємці з Узбекистану — 175 компаній. Друге місце посіла Львівщина — 460 бізнесів: тут найчастіше осідають іноземці з Польщі (105 компаній). До трійки також потрапила Одещина — 273 компанії. У цьому регіоні найчастіше створюють компанії з Туреччини — 99 бізнесів.

Щодо виду діяльності, то найбільша кількість компаній з іноземними власниками займається оптовою торгівлею — 30,7%, операціями з нерухомим майном — 6,7% та комп’ютерним програмуванням — 5,8%.

Нагадаємо, У Харкові відкрився перший в регіоні офіс «Зроблено в Україні»

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Тепер і без мультфільмів: Disney призупиняє весь бізнес у росії Тепер і без мультфільмів: Disney призупиняє весь бізнес у росії
Раніше кінокомпанії Disney, Warner Bros, Sony Pictures скасували свої прем'єри в РФ через те, що Росія вчинила напад на Україну.
Через загрозу вторгнення РФ в Україну: російські банки втратили майже 200 млрд рублів Через загрозу вторгнення РФ в Україну: російські банки втратили майже 200 млрд рублів
Раніше в російському Forbes підрахували, що російські мільярдери втратили $28 млрд за місяць через загрозу вторгнення РФ в Україну.
Loading...
Load next