У Молдові зобов’язали провайдерів заблокувати доступ до сайтів банку рф

У Молдові зобов’язали провайдерів заблокувати доступ до сайтів банку рф

Служба інформації та безпеки Молдови (СІБ) зобов'язала інтернет-провайдерів у країні заблокувати сайти російського «Промсвязьбанка».

Про це повідомляє NewsMaker.

Про припис СІБ повідомив мобільний оператор Orange. Йдеться про головну сторінку сайту «Промсвязьбанк» та пов'язані з ним субдомени.

Зазначається, що «Промсвязьбанк» із 2018 року перебуває у власності російської держави. Його акціонер - Російська Федерація в особі «Росимущества».

Після початку війни РФ проти України «Промсвязьбанк» перебуває під санкціями США, Євросоюзу та Великої Британії.

У Молдові «Промсвязьбанк» став відомим, після того як влада Гагаузії (глава Гагаузії Євгенія Гуцул пов'язана з олігархом-втікачем Іланом Шором, який перебуває в розшуку) уклали з банком угоду «про співпрацю та підтримку».

Влада Гагаузії стверджує, що пенсіонери та бюджетники щомісяця отримують «від наших партнерів» надбавку близько 2 тис. леєв (114 доларів). Вони повинні отримувати їх на банківські картки платіжної системи «Мир».

Однак у Молдові, за винятком території Придністров'я, карти «Мир» не працюють.

Переказати гроші на карту молдовського банку стало складніше після того, як система грошових переказів «Золота корона» скасувала онлайн-перекази в Молдові.

Тиждень тому Гуцул повідомила, що уряд Молдови опротестував в суді угоду між гагаузькою владою та банком «Промсвязьбанк».
  
Нагадаємо, Захворюваність на COVID-19 в Україні зросла в шість разів

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next