У Росії недостатньо сил для контрнаступу в Курській області - міноборони Естонії

У Росії недостатньо сил для контрнаступу в Курській області - міноборони Естонії

Заступник начальника штабу дивізії естонських Сил оборони підполковник Маттіас Пуусепп стверджує, що хід операції в Курській області РФ свідчить про проблеми з командуванням російських Збройних сил у цьому регіоні.

Як повідомляє ERR, про це він сказав на пресконференції Міністерства оборони Естонії.

Пуусепп підкреслив, що ЗСУ успішно вдалося приховати свої плани, завдяки чому було досягнуто ефекту несподіванки.

Ймовірно, у Збройних сил РФ є проблеми з командуванням у цьому регіоні. З цієї причини вони не змогли ефективно відреагувати на дії ЗСУ, і вчинені дії мають оборонний характер, тобто вони встановлюють оборонні лінії, переміщують підрозділи, - сказав Пуусепп.

Він наголошує, що за повідомленнями російських соціальних медіа, ЗС РФ незабаром мають вчинити контрнаступ.

Однак поки що немає ознак, що у ЗС РФ є достатня кількість сил… щоб розгорнути подібні значні дії, - сказав естонський військовий.

За його словами, на основі даних з відкритих карт під контролем ЗСУ перебуває понад 500 квадратних кілометрів території Курської області. Однак активна діяльність розгортається на більшій ділянці. Причому ЗСУ збільшують цю територію, хоч темп і не такий швидкий, яким був на початку атаки.

Коментуючи удари українськими безпілотниками великої дальності по аеродромах Борисоглібська, Воронежа, Саваслейки та Курська, Пуусепп зазначив, що це ілюструє підхід України, обраний для боротьби з військово-повітряними силами РФ. Згідно з ним необхідно віддати пріоритет ударам по літаках, які стоять на аеродромах, паралізувати їх наземне обслуговування, а також знищити склади з боєприпасами. Метою підходу є подолати труднощі з відбиттям подальших російських атак у повітрі.

Крім того, за словами Пуусеппа, під час атак у Курській області Україна продемонструвала нові способи збиття гелікоптерів противника. Для цього використовувалися FPV-дрони, які вибухають при контакті із заднім гвинтом вертольота. Так російські ЗС втратили ударний вертоліт Mi-28N, багатоцільовий транспортний вертоліт Mig-8, а також, можливо, ударний вертоліт Ka-52. Ще один Ka-52 був збитий за допомогою переносного зенітно-ракетного комплексу.

Нагадаємо, Кабмін погодив призначення нового голови Тернопільської ОВА

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next