ЗСУ операцією в Курській області подолали перевагу Росії у живій силі й техніці - ISW

ЗСУ операцією в Курській області подолали перевагу Росії у живій силі й техніці - ISW

Операція українських Сил оборони в Курській області ілюструє, як українці можуть використовувати маневрову війну для компенсації переваги Росії в живій силі та техніці.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

За підрахунками аналітиків, із січня по липень 2024 року російські війська загалом окупували 1 175 квадратних кілометрів території України.

Для порівняння, в результаті операції в Курській області українські військові зайняли приблизно 800 квадратних кілометрів упродовж шести днів з 6 по 12 серпня, а станом на 17 серпня вони просунулася на глибину приблизно 28 кілометрів.

Використання Україною маневру в Курській області є прикладом того, як українська операція у поєднанні з оперативною несподіванкою може привести до більшого територіального досягнення за значно коротші періоди часу та з меншою кількістю живої сили та техніки. Тривала позиційна війна, навпаки, лише посилить брак України в ресурсах, а затяжна війна збільшить витрати для України та її партнерів, - стверджують аналітики.

Зазначається, що здатність України досягти швидкого маневру в Курській області свідчить про те, що українські сили засвоїли уроки минулих місяців позиційної війни.

Нагадаємо, Естонія хоче налагодити виробництво боєприпасів вже на початку наступного року

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next