З усіх «дружніх» до Росії держав операцію ЗСУ в Курській області засудила лише Сирія - ЗМІ

З усіх «дружніх» до Росії держав операцію ЗСУ в Курській області засудила лише Сирія - ЗМІ

Від початку операції Збройних сил України в Курській області практично жодна з країн, які Москва вважає "дружніми", досі не засудила перше військове вторгнення іноземної держави на територію Росії з часів Другої світової війни.

На це звернули увагу російськомовні ЗМІ, зокрема газета The Moscow Times, та Telegram-канали у своїх публікаціях, передає Deutsche Welle.

Винятком є Сирія, правителю якої Башару Асаду російські війська допомогли зберегти владу, а можливо, і життя, йдеться у публікації.

Сирійська Арабська Республіка з великою стурбованістю стежить за новинами про терористичну атаку українських сил на Курську область РФ, спрямовану на цивільні об'єкти, внаслідок якої загинули безневинні мирні жителі..., - ідеться у заяві сирійського Міністерства закордонних справ, яку сирійська інформагенція SANA процитувала 10 серпня.

Тим часом МЗС Китаю, реагуючи на прохання журналістів прокоментувати становище в Курській області, вказало, що Пекін "звернув увагу на ситуацію, що склалася". "Позиція КНР з українського питання послідовна і зрозуміла. Ми закликаємо всі сторони дотримуватися трьох принципів так званого "охолодження" ситуації, а саме: бойові дії не повинні поширюватися назовні, не слід допускати ескалації збройного конфлікту і провокувати посилення вогню", - додали в китайському МЗС.

Зі свого боку, правитель Білорусі Олександр Лукашенко в інтерв'ю телеканалу "Росія 1" 15 серпня закликав Росію та Україну "закінчити бійку" та сісти за стіл переговорів. За словами Лукашенка, війна в Україні потрібна лише "високопоставленим особам американського походження". При цьому він заявив, що Росія, відповідно до домовленостей, у разі агресії проти Білорусі введе туди свої війська, щоб надати військову підтримку.

Нагадаємо, Кабмін погодив призначення нового голови Тернопільської ОВА

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next