На Миколаївщині чоловік кинув гранату в авто поліціянтів

На Миколаївщині чоловік кинув гранату в авто поліціянтів

У Миколаївській області правоохоронці переслідували автівку, яка не зупинилася на їхню вимогу, тоді пасажир кинув із вікна вибухівку у службовий транспорт. 

Про це повідомила поліція області. 

У Софіївській громаді наряд сектору реагування патрульної поліції помітив легковий автомобіль без увімкнених габаритних вогнів та без номерних знаків. Для зупинки автівки, перевірки документів та припинення порушення правил дорожнього руху, поліціянти увімкнули проблискові маячки та за допомогою гучномовця попередили водія про необхідність зупинитися. Однак керманич легковика проігнорував це та лише пришвидшився. 

Під час переслідування автомобіля один із його пасажирів кинув із вікна вибухівку у службовий транспорт. Внаслідок вибуху пошкоджені колеса, бокове скло та утворились численні уламковы ушкодження на кузові поліційного автомобіля.

Під час огляду місця події правоохоронці зафіксували вирву на бетонній основі дороги, уламки від ручної гранати та важіль до неї.

Фігурантів уже встановили та затримали. Як пояснив 24-річний хлопець, вибуховий пристрій він кинув в авто правоохоронців нібито через страх за товариша — водія авто, — а саме за відповідальність за керування легковиком у стані сп’яніння.

Йому оголосили про підозру за ст. 348 Кримінального кодексу України — посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця. Санкція статті передбачає до 15 років увʼязнення або довічне позбавлення волі.

Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб без можливості внесення застави. Досудове розслідування триває. Також розв'язується питання щодо надання кваліфікації діям усіх учасників події та притягнення їх до відповідальності.

Нагадаємо, На Одещині чоловік вчинив стрілянину

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next