На Закарпатті суд обрав запобіжний захід чоловіку, який напав на прикордонника під час втечі до Румунії

На Закарпатті суд обрав запобіжний захід чоловіку, який напав на прикордонника під час втечі до Румунії

На Берегівщині одному з нападників на прикордонний наряд повідомили про підозру та обрали запобіжний захід.

Про це повідомляє Закарпатська обласна прокуратура.

За процесуального керівництва Берегівської окружної прокуратури 28-річному жителеві Хустщини повідомили про підозру у викраденні вогнепальної зброї та чиненні опору працівнику правоохоронного органу (ч. 2 ст. 262, ч. 2 ст. 342 КК України).

Зазначається, що про випадок нападу на прикордонний наряд, який стався на території Берегівського району, за межами с. Хижа, повідомлялося у п’ятницю, 16 серпня.

Неподалік кордону були помічені троє молодиків, які намагалися дістатися Румунії в обхід пунктів пропуску. Коли прикордонники спробували їх затримати, чоловіки почали чинити опір і напали на одного з військовослужбовців. Крім того, вони заволоділи його зброєю – автоматом і магазином із патронами – та вдалися до втечі, - заявили в прокуратурі.

Одного з порушників вдалося затримати того ж дня. Вчора суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внести заставу.

Двоє інших громадян змогли втекти із викраденою зброєю на територію Румунії, де їх також було затримано. Вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру відповідно до українського законодавства.

Наразі у кримінальному провадженні триває комплекс слідчих і процесуальних дій для з’ясування усіх обставин.

Нагадаємо, Зеленський просив союзників допомогти з поверненням військовозобов'язаних, але ті відмовили

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Одному зі службовців "Укрексімбанку" вручили підозру щодо нападу на журналістів "Схем" Одному зі службовців "Укрексімбанку" вручили підозру щодо нападу на журналістів "Схем"
Також правоохоронці встановлюють місцеперебування ще одного службовця банку, відносно якої також склали повідомлення про підозру.
Напад на журналістів у кабінеті Мецгера: відстороненому голові "Укрексімбанку" вручили нову підозру (відео) Напад на журналістів у кабінеті Мецгера: відстороненому голові "Укрексімбанку" вручили нову підозру (відео)
Тепер Мецгеру загрожує штраф до 8,5 тисячі гривень, або до 5 років тюрми, чи позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.
Напад на журналістів у кабінеті голови "Укрексімбанку": фігурантам не вдалося вручити підозри (відео) Напад на журналістів у кабінеті голови "Укрексімбанку": фігурантам не вдалося вручити підозри (відео)
Фігурантам справи про напад на журналістів так і не вручили підозри. Правоохоронці наразі не знають, де вони знаходяться, тому залишили їм повістки на допит за місцем роботи.
Loading...
Load next