Щоб підтримати Україну: Ремі Перес подолав 1700 км за 8 діб з Франції на Закарпаття велосипедом

Щоб підтримати Україну: Ремі Перес подолав 1700 км за 8 діб з Франції на Закарпаття велосипедом

Від французького міста Каттеном 1700 км на велосипеді до міста Хуст на Закарпатті за майже 8 діб подолав 36-річний француз Ремі Перес, щоб підтримати Україну. Про це 26 травня повідомила благодійна організація "БФ "Емаус Україна" у Facebook.

Чоловік — спортивний амбасадор асоціації "Échanges Lorraine Ukraine (ELU) — SolidarCatt' Ukraine", яка займається збором гуманітарної допомоги для України у Франції. У Хусті його зустріли представники благодійного фонду "Емаус Україна".

Привернути увагу світу та не дати забути про цю жорстоку війну. Десятки телеканалів, фондів та груп опублікували історію Ремі. Завдяки цьому неординарному вчинку ми змогли зібрати кошти на паливо для доставки гуманітарного вантажу в Україну, а потім за потреби в різні її куточки, — йдеться у повідомленні.

На час велоподорожі асоціація "Échanges Lorraine Ukraine (ELU) — SolidarCatt' Ukraine" відкрила спеціальну онлайн-копійку для фінансування наступних постачань гуманітарної допомоги.

Також у столиці Естонії є можливість забезпечити місця у школах для українських учнів з першого по шостий клас. Для школярів 7-12 класів запропонують нову школу, яка забезпечить 800 місць для навчання

Про це пише News ERR. 

Раніше для навчання розглядали приміщення Талліннської музичної школи, яка незабаром буде звільнена. Проте міністерка освіти Естонії Лійна Керсна сказала, що приміщення нової школи розміщене в центрі і це робить його доступнішим.

Видання повідомляє, що у новій школі щонайменше 60 відсотків навчання в класі проводитиметься естонською мовою.

Ми дивимося, хто ці діти, яка у них рідна мова, чи якою мовою вчилися, коли вони навчалися в Україні. Виходячи з цього, ми почнемо навчати їх українською або російською, - розповіла директорка Ольга Селіштшева.

Заявки на вступ до школи приймаються з 1 червня, а навчальний рік має розпочатися у вересні.

Видання повідомляє, що понад 1600 дітей з України зареєстровано в Таллінні, майже 500 з них навчаються в російськомовних школах, інші в школах з естонською мовою.

Нагадаємо, раніше Роулінг виклала для безкоштовного доступу книжки про Гаррі Поттера українською мовою.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Loading...
Load next