Умєров обговорив із конгресменами США застосування далекобійної зброї по цілях у рф

Умєров обговорив із конгресменами США застосування далекобійної зброї по цілях у рф

Міністр оборони України Рустем Умєров обговорив із делегацією членів Палати представників Конгресу США потреби української армії та необхідність якнайшвидшого отримання дозволу від союзників на повне використання далекобійної зброї по цілях на території Росії.

Про це повідомляє Міноборони.

До складу делегації увійшли республіканець Роберт Віттмен і демократ Девід Троун.

Під час зустрічі міністр висловив подяку американським партнерам від імені українського народу та українських військових за всебічну двопартійну підтримку з боку Сполучених Штатів. Українська сторона поінформувала американську делегацію про поточну ситуацію на фронті.

Серед наших цілей - очистити прикордоння від загрози російських ударів та зменшити можливість ворожих обстрілів і атак на українські міста та села, - додав Умєров.

Крім того, українська сторона детально розповіла про потреби української армії. Міністр оборони наголосив на необхідності якнайшвидшого отримання дозволу від союзників на повне використання далекобійної зброї по цілях на території Росії, що є критично важливим для захисту мирних населених пунктів України від російського терору.

Під час переговорів також обговорювалася підготовка до найближчої зустрічі у форматі "Рамштайн". Сторони акцентували увагу на важливості того, щоб її підсумки стали максимально результативними для зміцнення обороноздатності України.

Нагадаємо, ЗСУ можуть піти у контрнаступ у 2025 році, але потрібні три умови, - The Telegraph

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
У випадку наступу Росії США може евакуювати американців з України - CNN У випадку наступу Росії США може евакуювати американців з України - CNN
Планування евакуації на випадок надзвичайних ситуацій очолює Пентагон.
Способи вторгнення російських військ в Україну: західні ЗМІ опублікували карту (фото) Способи вторгнення російських військ в Україну: західні ЗМІ опублікували карту (фото)
На карті показано, зокрема, розташування російських військ та техніки на території України.
Росія переміщує до кордонів з Україною військові гелікоптери - NYT Росія переміщує до кордонів з Україною військові гелікоптери - NYT
Така активність може свідчити про те, що планування вторгення в Україну триває.
Loading...
Load next