Українські лікарні готові до COVID-сезону - Ляшко

Українські лікарні готові до COVID-сезону - Ляшко

Лікарні в Україні готові до епідемічного сезону захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції, зокрема COVID-19.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко під час години запитань до уряду у Верховній Раді.

Очільник МОЗ зазначив, що в Україні спостерігається епідемічна активність до початку епідсезону, пов'язана з поширенням COVID-19. Водночас він наголосив, коронавірус втратив свій пандемічний потенціал.

ВООЗ вже припинила надзвичайну ситуацію і зупинила пандемію. Тому сьогодні в нас за COVID-19, як і за іншими гострими респіраторними вірусними інфекціями, відбувається чіткий плановий епідемічний сезон, - заявив міністр.

Він також наголосив на забезпеченості українських медзакладів обладнанням, необхідним для лікування хворих із коронавірусом.

Раніше в нас був один апарат штучної вентиляції легень на 3-4 реанімаційні ліжка, а сьогодні в нас три апарати штучної вентиляції легень на одне реанімаційне ліжко, - поінформував міністр.

За його словами, уряд тримає ситуацію на контролі, щоб інфекційні стаціонари і заклади охорони здоров'я були готові приймати хворих. Подальші кроки залежатимуть від того, як поширюватиметься той чи інший вірус: «чи COVID-19, чи грип, чи ще одна із 200 гострих респіраторних вірусних інфекцій», заявив Ляшко.

Нагадаємо, Споживання електрики в Україні знизилося - Укренерго

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
"Остання сорочка для зеленої влади": Ляшко роздягнувся в прямому ефірі (відео) "Остання сорочка для зеленої влади": Ляшко роздягнувся в прямому ефірі (відео)
Ляшко звинуватив "зелену владу", що вона з людей останню сорочку знімає і вирішив продемонструвати цей процес на собі.
"Не дозволю, щоб мене робили деб*лом": Данілов і Ляшко поскандалили в прямому ефірі (відео) "Не дозволю, щоб мене робили деб*лом": Данілов і Ляшко поскандалили в прямому ефірі (відео)
Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов та скандальний ексдепутат Олег Ляшко посперечалися про геополітику, відповідальність Німеччини і Франції за російську агресію проти України та окупацію Криму у прямому ефірі.
Біля Шумів на Донбасі загинув український військовий Біля Шумів на Донбасі загинув український військовий
Чоловік підірвався на вибухівці. Від отриманих травм він загинув.
Loading...
Load next