В Україні викрили дві групи чорних зброярів, які продавали трофейні арсенали криміналітету

В Україні викрили дві групи чорних зброярів, які продавали трофейні арсенали криміналітету

Служба безпеки та Національна поліція запобігли незаконному продажу трофейного озброєння та боєприпасів у п’ятьох регіонах України.

Про це повідомили на сайті СБУ.

За даними спецслужби, злочинні угруповання нейтралізували на Київщині, а також у Запорізькій, Львівській, Рівненській та Чернівецькій областях. Вони намагалися нелегально продати криміналітету бойові засоби ураження, які знаходили в деокупованих регіонах України.

Серед вилученого у фігурантів – арсенал російських автоматів Калашникова, бойових гранат та понад 50 тис. набоїв різного калібру. Так, на території столичного регіону, Львівщини, Рівного та Буковини затримано одразу дев’ятьох учасників банди. Під виглядом волонтерів вони вивозили трофейні зразки озброєнь з місць колишніх боєзіткнень. Потім фігуранти відновлювали бойові характеристики пошкодженої зброї у підпільних майстернях, які облаштували в одному з гаражних кооперативів столиці. У подальшому зловмисники підшукували потенційних покупців засобів ураження через особисті зв’язки у кримінальних колах, – йдеться у повідомленні.

Для конспірації учасники угруповання відправляли "замовлення" поштою, а гроші за нього отримували на банківські картки, які були оформлені на підставних осіб.

У такий спосіб зловмисники намагалися продати партію автоматів та пістолетів з набоями до них. Але співробітники СБУ завчасно викрили "схему" та заблокували її на початковому етапі. Крім того, у Львівській та Рівненській областях "на гарячому" затримано організатора і двох учасників ще одного угруповання, яке намагалося підпільно продати бойові гранати. Фігуранти підшукували своїх клієнтів через власні "рекламні" оголошення у даркнеті, - зазначили в СБУ.

В ході обшуки в помешканнях затриманих правоохоронці також виявили: партію автоматів та пістолетів з комплектуючими; десятки тис. набоїв різного калібру; майже 10 млн грн, ймовірно одержаних злочинним шляхом.

Наразі усім затриманим оголосили підозру в незаконному поводженні зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами (ст. 263 ККУ). Їм загрожує від 3 до 7 років позбавлення волі. А уся вилучена зброя та боєприпаси після проведення процесуальних дій скерують на потреби ЗСУ.

Застереження: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, Споживання електрики в Україні знизилося - Укренерго

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Вимагав 500 тисяч доларів: СБУ затримала першого офіційного пірата в історії України (фото) Вимагав 500 тисяч доларів: СБУ затримала першого офіційного пірата в історії України (фото)
Офіційним та першим в Україні піратом, який захопив судно в Індійському океані та вимагав викуп, виявився житель Миколаївщини.
Вимагали 35 тисяч доларів: СБУ викрила злочинців, які займались рекетом на Київщині та Чернігівщині (відео) Вимагали 35 тисяч доларів: СБУ викрила злочинців, які займались рекетом на Київщині та Чернігівщині (відео)
Семеро чоловіків входили до складу міжрегіонального злочинного угруповання та були причетні до скоєння тяжких злочинів. Зокрема вони неодноразово вимагали гроші у мешканців Київської та Чернігівської областей.
Loading...
Load next