Більшість нідерландців підтримують надання військової допомоги Україні

Більшість нідерландців підтримують надання військової допомоги Україні

Переважна більшість громадян Нідерландів (65%) продовжують виступати за надання військової допомоги Україні через російське повномасштабне вторгнення, але підтримка щодо прийому біженців скорочується.

Про це повідомляє De Volkskrant.

У країні, як і раніше, існує значна підтримка нідерландцями українського військового опору російському вторгненню. На цей час Нідерланди надали зброї та іншої військової підтримки на суму 3,1 мільярда євро. Переважна більшість (65%), як і раніше, підтримують цю допомогу, - йдеться у повідомленні.

Водночас політику прийому біженців з України підтримують нині “лише 42% нідерландських виборців”.

Зазначається, що у березні 2022 року, коли повномасштабна війна Росії в Україні тільки розпочалася, підтримка політики прийому біженців була майже удвічі більшою. Тоді 78% нідерландців підтримали цю політику, яка означає, що українцям в ЄС пропонується “негайний захист” через війну в Україні.

Через кілька місяців підтримка впала приблизно до 60% і залишалася на цьому рівні до осені 2023 року, після чого почала знову поступово знижуватися. У жовтні 2023 року підтримка впала до 49%, а на цей час цей показник скоротився до 42%.

Результати опитування свідчать, що існують великі відмінності між прихильниками різних партій. Так, лише 20% виборців PVV (Партія свободи) підтримують політику прийому, 32% прихильників BBB (Фермерсько-громадянський рух), 44% прихильників VVD (Народна партія за свободу і демократію), 50% прихильників NSC (Новий соціальний контракт). При цьому у квітні 79% виборців NSC підтримували цю політику. Найбільше підтримують прийом біженців виборці партії VOLT – 90%, GroenLinks-PvdA (Зелені ліві - Трудова партія) та D66 (Демократія 66) - обидві 73%.

Дослідницький центр Ipsos I&O минулого тижня проводив відповідне опитування серед 1880 респондентів.

Нагадаємо, Стефанчук підписав закон про заборону російської церкви в Україні

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
"Нідерланди з Україною": у Гаазі провели акцію проти агресії РФ (фото) "Нідерланди з Україною": у Гаазі провели акцію проти агресії РФ (фото)
Загалом участь в акції взяло близько 120 осіб.
Військові священники зі Львівщини вирушили на передову із великодніми частуваннями (відео) Військові священники зі Львівщини вирушили на передову із великодніми частуваннями (відео)
Освятивши великодні страви, у Вербну неділю після святкової літургії капелани 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади вирушили на Схід в зону ООС. Вони хочуть не тільки підтримати і допомогти нашим військовикам у такий нелегкий час, але й передати їм частинку сімейного тепла з мирної території нашої батьківщини.
Loading...
Load next