У ЄС вперше офіційно обговорять відправлення своїх інструкторів до України ‒ Welt

У ЄС вперше офіційно обговорять відправлення своїх інструкторів до України ‒ Welt

Наступного тижня (26 серпня — 1 вересня) міністри закордонних справ і оборони Європейського Союзу вперше обговорять відправлення європейських військових інструкторів до України.

Про це повідомляє німецьке видання Welt із посиланням на джерела.

Крім того, про відправлення своїх інструкторів говоритимуть у вівторок, 27 серпня, на засіданні відповідальних послів ЄС у Комітеті з питань політики та безпеки. Остаточне рішення щодо цього мають ухвалити не пізніше ніж до листопада.

До того часу мають продовжити мандат нинішньої Європейської тренувальної місії для українських солдатів, яку також можуть розширити, включивши підготовку українських військових в Україні.

Раніше неформальні дебати на цю тему вже відбувалися в Брюсселі в липні. Тоді європейські країни поділилися на два табори: тих, хто підтримує відправлення інструкторів до України (Франція, країни Балтії, Польща, Данія і Швеція), та тих, хто виступає проти (Німеччина, Мальта, Австрія, Словенія та Угорщина).

Підставою для обговорень відправлення інструкторів стане конфіденційний документ Європейської служби зовнішніх дій під назвою «Стратегічний огляд Тренувальної місії ЄС в Україні». У документі, який отримало видання Welt, йдеться, що після ухвалення закону про мобілізацію Київ очікує призвати 150 тисяч людей і створити десять нових піхотних бригад.

Водночас Європейська служба зовнішніх дій вказує на недоліки відправлення інструкторів в Україну, серед яких базування стандартів підготовки на реаліях мирного часу та високий рівень загрози для європейських військових.

Нагадаємо, Москва не збирається відмовлятись від наступу на Донеччині, щоб зупинити ЗСУ в Курській області - ISW

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
На літак одразу після підозри ДБР: Порошенко покинув Україну (фото, відео) На літак одразу після підозри ДБР: Порошенко покинув Україну (фото, відео)
17 грудня працівники ДБР поблизу Верховної Ради намагалися вручити повістку про виклик народному депутату України Петру Порошенку.
Байден поговорив з європейськими лідерами перед відеоконференцією Путіним Байден поговорив з європейськими лідерами перед відеоконференцією Путіним
Президент США поговорив із лідерами Німеччини, Італії, Франції і Британії .
Кулеба закликав Європейський Союз вжити заходів щодо попередження чергової агресії Росії Кулеба закликав Європейський Союз вжити заходів щодо попередження чергової агресії Росії
Кулеба розповів Боррелю про безпекову ситуацію на Донбасі, в Криму та вздовж українських кордонів.
Loading...
Load next