Суд призначив голові АМКУ Кириленку заставу в ₴30 мільйонів

Суд призначив голові АМКУ Кириленку заставу в ₴30 мільйонів

Суд застосував запобіжний захід до керівника державного органу зі спеціальним статусом ‒ 30 млн грн застави.

Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Прокурор оскаржить це рішення

28 серпня 2024 року слідчий суддя ВАКС застосував запобіжний захід до чинного очільника державного органу зі спеціальним статусом, підозрюваного у незаконному збагаченні на 56,2 млн грн та декларуванні недостовірної інформації (ст. 368-5 та ч. 2 ст. 366-2 КК України).

Суд відмовив у задоволенні клопотання детективів НАБУ, погодженого прокурором САП, про тримання під вартою та застосував до високопосадовця запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 30,280 млн грн з покладенням відповідних процесуальних обов’язків.

Прокурор не погоджується із вказаним рішенням суду та оскаржить його в апеляційному порядку до Апеляційної палати ВАКС.

Довідково: Відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, Сили оборони на Краматорському напрямку знищили російський літак Су-25

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Смертельна ДТП у Харкові з неповнолітнім: батьків 16-річного водія Infiniti можуть судити за двома статтями Смертельна ДТП у Харкові з неповнолітнім: батьків 16-річного водія Infiniti можуть судити за двома статтями
Микола Харківський у момент ДТП їхав на автомобілі, який зареєстрований на його матір, яка проживає закордоном. В той час, як батько Харківського Михайло говорив, що не є заможною людиною та офіційно не працює.
Рекордний хабар на 5 мільйонів: справу незаконно намагаються забрати у Антикорупційного суду Рекордний хабар на 5 мільйонів: справу незаконно намагаються забрати у Антикорупційного суду
Справу часів Януковича, щодо ексміністра екології Миколи Злочевського та рекордний хабар спробують забрати з Антикорупційного суду.
Loading...
Load next