НБУ випустив пам'ятну монету, яка присвячена Верховній Раді

НБУ випустив пам'ятну монету, яка присвячена Верховній Раді

Нацбанк презентував пам'ятну монету "Парламентаризм", присвячену Верховній Раді України. Монету номіналом 5 грн уже ввели в обіг.

Про це повідомляє Національний банк України.

На аверсі пам’ятної монети "Парламентаризм" у верхній частині зображені стилізовані силуети сучасних українців, які є представниками різних соціальних, вікових та професійних груп. Це втілює ідею багатогранності українського народу та підкреслює, що згідно з Конституцією України носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є народ.

Також на цьому боці монети розташоване інформаційне табло парламенту. На її реверсі по колу розміщено стилізований український орнамент, а  в центрі композиції на дзеркальному тлі – логотип Верховної Ради України, додали в НБУ.

Монету номіналом 5 гривень було виготовлено з нейзильберу, категорія якості карбування – "спеціальний анциркулейтед". Тираж – 50 тис. штук у сувенірному пакуванні. Придбати пам’ятну монету можна буде в інтернет-магазині нумізматичної продукції НБУ, а також у банків-дистриб’юторів, перелік яких можна знайти на сайті регулятора.

Нагадаємо, Євросоюз підготував для України 700 тисяч снарядів з обіцяного мільйона

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Нацбанк випустить монету на честь Героя України Василя Сліпака Нацбанк випустить монету на честь Героя України Василя Сліпака
Національний банк України випустить пам’ятну монету на честь видатного оперного співака, учасника Революції Гідності та бойових дій на Донбасі Героя України Василя Сліпака. Тираж монет становитиме 35 тисяч.
Loading...
Load next