Нацбанк випустив памʼятні різдвяні монети, присвячені "Щедрику"

Нацбанк випустив памʼятні різдвяні монети, присвячені "Щедрику"

Національний банк випустив набір памʼятних монет «Щедрик — колядка дзвонів». Набір присвячений всесвітньовідомій колядці «Щедрик» в обробці композитора Миколи Леонтовича і продовжує серію «Українська спадщина».

Про це повідомляє НБУ.

Кожна з трьох монет, що входять до набору, виконана у формі дзвоника, має номінал 10 гривень та виготовлена зі срібла 999 проби. Тираж набору — до 5 тисяч.

На аверсі центральної монети набору зображено вертеп з різдвяною зіркою — культурний феномен, що зберігає глибокі історичні українські традиції. На аверсі двох інших монет розміщені збірні композиції янголів, що символізують чистоту, силу, Божу допомогу, захист та світло свята Різдва, а також рядки з пісні «Щедрик».

На реверсі центральної монети розміщено стилізовану композицію першого виконання «Щедрика» хором під проводом диригента Олександра Кошиця у 1922 році у Карнеґі-холі, над хором — силует ластівки, яка є головним персонажем пісні.

На реверсі двох інших монет зображено стилізовані кольорові прапори України та США, композицію з історичних культових споруд Києва і Нью-Йорка та золотисте мереживне тло з дзвониками, що символізує наповнення простору чарівними звуками мелодії колядки.

Нагадаємо, Кабмін продовжив спрощене фінансування видатків на безпеку і оборону

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Нацбанк випустить монету на честь Героя України Василя Сліпака Нацбанк випустить монету на честь Героя України Василя Сліпака
Національний банк України випустить пам’ятну монету на честь видатного оперного співака, учасника Революції Гідності та бойових дій на Донбасі Героя України Василя Сліпака. Тираж монет становитиме 35 тисяч.
Loading...
Load next