У Десні поступово сповільнюється рух органічних речовин, що потрапили із Сейму - Міндовкілля

У Десні поступово сповільнюється рух органічних речовин, що потрапили із Сейму - Міндовкілля

Рух органічних речовин із річки Сейм щодобово сповільнюється завдяки розбавленню цих речовин водами Десни, до Чернігова забруднення дістанеться орієнтовно 3-5 вересня.

Про це повідомило Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України посилаючись на Держагентство водних ресурсів.

Так, на сьогодні органічні речовини із Сейму фіксуються на відстані 92 км від його впадіння в Десну, відповідно, до Чернігова залишаються ще 74 км.

Раніше очікувалося, що органічне забруднення досягне Чернігова 30 серпня – 2 вересня (166 км від впадіння Сейму в Десну).

За даними Держводагентства, 30 серпня по р. Десна органічні речовини рухались зі швидкістю 26 км/добу, 31 – 22 км/добу, 1 вересня – 18 км/добу. Така тенденція буде зберігатися, відповідно забруднення дістанеться Чернігова орієнтовно 3-5 вересня, – поінформували в міністерстві.

Зазначається також, що, за даними моніторингу, стан річки Сейм від кордону з Росією до селища Чаплищі Сумської області стабілізується.

На цій ділянці зафіксоване незначне збільшення розчиненого кисню у воді, зменшення різкого неприємного запаху та відновлення природного кольору.

У звʼязку з тим, що у воді Сейму відбувається осідання завислих речовин на дно річки – проведення штучної аерації у Сумській області не є можливим, адже це може призвести до повторного забруднення річки, – зауважили в Міндовкіллі.

У міністерстві запевняють, що заходи з оздоровлення річки обовʼязково будуть проведені, але вже після визначення безпечного методу проведення робіт та подолання наслідків надзвичайної події.

Наголошується, що Держводагентство спільно з Державною екологічною інспекцією цілодобово аналізують отримані від лабораторій та експертів дані, напрацьовують відповідні заходи.

Нагадаємо, На Львівщині знайшли бойові частини російських ракет "Кинджал" та Х-101

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
В Аденській затоці застрягли десять українських моряків: один чоловік загинув через спеку В Аденській затоці застрягли десять українських моряків: один чоловік загинув через спеку
На знеструмленому судні Throrn1 поблизу берегів Африки знаходяться 11 членів екіпажу, серед яких 10 - українці.
Loading...
Load next