Вбивство ХАМАСом заручників: В Ізраїлі пройшли масові протести

Вбивство ХАМАСом заручників: В Ізраїлі пройшли масові протести

Сотні тисяч ізраїльтян у Тель-Авіві та інших містах країни вийшли на демонстрації з вимогою угоди про звільнення заручників після того, як військові виявили тіла шести вбитих ХАМАСом бранців.

Про це повідомляє Times of Israel.

За оцінками організаторів, 300 000 людей зібралися в Тель-Авіві і ще 200 000 взяли участь у протестах по всій країні. Офіційних цифр від поліції не було.

У Єрусалимі тисячі людей зібралися на акцію протесту біля офісу прем'єр-міністра під час екстреного засідання кабінету міністрів з питань безпеки. Демонстранти також заблокували ключовий в'їзд до міста, де відбулися зіткнення з поліцією.

Протест у Тель-Авіві розпочався з ходи до штаб-квартири ЦАХАЛу. Протестувальники несли шість «трун» і скандували різноманітні гасла, вимагаючи від прем’єр-міністра Беньяміна Нетаньягу повернути решту заручників додому.

Потім на шосе Аялон тисячі людей заблокували рух на три години. Вони запалювали феєрверки, розпалювали багаття на дорозі, кидали на дорогу каміння і металеві предмети. Поліція намагалася очистити дорогу, в тому числі із застосуванням водометів і шумових гранат, у результаті чого кілька людей зазнали легких поранень.

Тисячі людей також вийшли на десятки мостів, автомагістралей і міст по всій країні. Зазначається, що ці протести, ймовірно, були наймасштабнішими після атаки 7 жовтня 2023 року. Близько 30 протестувальників були заарештовані в Тель-Авіві, а також п'ятеро - у Єрусалимі та інших містах країни.

Нагадаємо, У США вважають малоймовірною версію, що український F-16 збили "дружнім вогнем" з Patriot

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next