Польща висунула звинувачення трьом білорусам за вимушену посадку літака з опозиціонером Протасевичем

Польща висунула звинувачення трьом білорусам за вимушену посадку літака з опозиціонером Протасевичем

Польська прокуратура висунула звинувачення трьом білорусам через вимушену посадку літака Ryanair у Мінську 2021 року, на борту якого перебував опозиційний активіст Роман Протасевич.

Про це повідомила Національна прокуратура Польщі, передає PAP.

Найближчими днями прокурор звернеться до суду з клопотанням про видачу європейських ордерів на арешт підозрюваних і проситиме Інтерпол ініціювати розшук за "червоною карткою".

Йдеться про таких підозрюваних: колишнього керівника білоруської аеронавігації Леоніда Чуро, начальника управління повітряного руху в Мінську Євгена Циганова та начальника білоруського Комітету державної безпеки (КДБ) Андрія А. М.

У прокуратурі заявили, що отримали докази, які свідчать, що підозрювані 23 травня 2021 року взяли під контроль польський літак, який летів з Афін до Вільнюса, і змусили пілотів здійснити вимушену посадку в аеропорту Мінська. Їхні дії призвели до затримання білоруського опозиціонера Романа Протасевича.

Під час розслідування були вилучені записи розмов з кабіни літака та технічні дані польоту з "чорної скриньки". Крім того, правоохоронці отримали звіти членів екіпажу про перебіг польоту та опитали свідків.

За даними слідства, фігуранти надали неправдиву інформацію про нібито закладений вибуховий пристрій на борту, а потім змусили пілотів повітряного судна здійснити вимушену посадку в Мінську.

Докази чітко вказують на те, що справжньою метою дій зловмисників було бажання затримати в Мінську білоруського опозиціонера Романа Протасевича, – наголосив речник Національної прокуратури Пшемислав Новак.

Нагадаємо, Пентагон розкрив деталі нового пакета військової допомоги для України

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Сутички між мігрантами та польськими прикордонниками (відео) Сутички між мігрантами та польськими прикордонниками (відео)
Проти мігрантів, що намагаються прорватись через кордон Польщі на КПП Брузги-Кузниця, застосували водомети.
Залучення біженців з Афганістану: прем'єр-міністр Польщі заявив про новий сценарій міграційної кризи Залучення біженців з Афганістану: прем'єр-міністр Польщі заявив про новий сценарій міграційної кризи
Моравецький запланував серію візитів до країн ЄС для обговорення з партнерами в Європі поточної геополітичної ситуації та загроз зі східного напрямку. У Вільнюсі він обговорив новий сценарій міграційної кризи.
Loading...
Load next