"Під дулами автоматів їх супроводжують до кордону", - Монастирський про те, як мігранти потрапляють на кордон Білорусі та Польщі

"Під дулами автоматів їх супроводжують до кордону", - Монастирський про те, як мігранти потрапляють на кордон Білорусі та Польщі
Денис Монастирський розповів, що мігранти потрапляють на кордон Білорусі та Польщі під виглядом туристів.

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський ефірі ток-шоу "Право на владу" на каналі "1+1" заявив, що утікачі третіх країн, які вважаються країнами з міграційним ризиком, приїжджають до Білорусі під виглядом туристів. Про це пише видання "Гордон".

Він зазначив, що на території цих держав на сьогодні було створено вербувальні центри, де прибувають люди, які за певну оплату можуть дібратися до країн Євросоюзу.

Вони переправляються літаками як туристи до Мінська. Потім здійснюється їхнє накопичення – це ж рейси, десятки рейсів на території біля Мінська, у санаторіях, таборах, терміналах. А потім – ми бачили ці відео і це підтверджує й наша розвідка – під дулами автоматів їх супроводжують до кордону, – розповів Монастирський.

За його інформацією, ці люди до кордону супроводжуються "десятками та сотнями кілометрів" автобусами, а потім "вони вже переходять до фактично самої атаки".

Ми бачили відео, де вони намагаються повернутися до того місця, звідки вони вийшли, їм англійською мовою кричать "Go back", тобто "йдіть назад", тобто повертайтеся в тому напрямку, куди ми вас ведемо. А ведуть вони їх до польського кордону... – додав Монастирський.

Зазначимо, що спираючись на дані, які отримала Україна від польських прикордонників, впродовж декількох місяців, вони змогли зупинити понад 27 тисяч спроб перетину державного кордону з Польщею. Також повідомляється, що різко зросла кількість незаконних мігрантів, які зупиняють німецькі прикордонники на польсько-німецькому кордоні, таких нараховується приблизно 7 тисяч.

Схема відбувається таким чином, що заморожується депозитний рахунок, і щойно мігрант потрапляє на територію Німеччини, ті фактично "турагентства" отримують свої кошти. Мова йде про тисячі справді мігрантів, які знаходяться зараз на території Білорусі, – заявив глава МВС.

Нагадаємо, раніше на брифінгу за підсумками засідання РНБО Данілов прокоментував заяву німецького парламентаря Нільса Шмідта про те, що нелегальних мігрантів з кордонів Білорусі необхідно помістити в Україну.

Карина Бовсуновськаpravdatutnews.com

Читайте також
Монастирський заявив, що Україна готується до ескалації на кордоні з Білоруссю Монастирський заявив, що Україна готується до ескалації на кордоні з Білоруссю
За словами Дениса Монастирського, Україна зацікавлена в розширенні співробітництва з ЄС для спільного протистояння загрозам гібридного характеру.
Ситуація з мігрантами: Польща може закрити кордон з Білоруссю Ситуація з мігрантами: Польща може закрити кордон з Білоруссю
Прем'єр-міністр Польщі Моравецький запланував серію візитів до країн ЄС для обговорення з партнерами в Європі поточної геополітичної ситуації і загроз зі східного напрямку.
Додаткова охорона державного кордону з Білоруссю: Данілов проведе нараду в Луцьку Додаткова охорона державного кордону з Білоруссю: Данілов проведе нараду в Луцьку
Секретар РНБО Олексій Данілов проведе міжвідомчу нараду в Луцьку. Головним питанням порядку денного є охорона державного кордону з Білоруссю.
Loading...
Load next