У Тернополі працівники пошти привласнили дронів на 6 мільйонів

У Тернополі працівники пошти привласнили дронів на 6 мільйонів

Правоохоронці затримали працівників поштового сервісу з Тернополя, які привласнювали безпілотники для військових і продавали їх за нижчими цінами.

Про це повідомляє Департамент кіберполіції Національної поліції України.

Організували протиправну діяльність двоє жителів Тернополя, один з яких на той час обіймав посаду начальника відділення відомого поштового сервісу. Він залучив до злочинної схеми своїх підлеглих.

Фігуранти привласнювали безпілотники, що надходили в посилках і були призначені для потреб військових. Зловмисники перепаковували відправлення, наповнюючи спустошені коробки аналогічним за вагою й габаритами непотребом.

У подальшому ділки продавали квадрокоптери в інтернеті за нижчими від ринкових цінами. Товар відправляли замовникам з відділення за місцем роботи. Оплату зловмисники отримували на підконтрольні рахунки дропів і криптогаманці. Один із фігурантів навіть оформив ФОП для отримання платежів за продаж майна.

У такий спосіб зловмисники привласнили вміст 26 відправлень загальною вартістю майже 6 млн грн.

Слідчі Нацполіції та оперативники кіберполіції провели 14 обшуків за місцями проживання, перебування та в транспортних засобах фігурантів у Львівській області та Києві. Вилучені 15 мобільних телефонів, компʼютерна техніка, 25 банківських карток, документи і чорнові записи, які підтверджують протиправну діяльність зловмисників.

Поліцейські також заблокували цифрові активи на криптогаманцях зловмисників.

Правоохоронці повідомили фігурантам про підозру за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України.

Їм загрожує до 12 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна. Підозрюваним суд обрав запобіжні заходи – особисте зобов'язання та нічні домашні арешти.

Нагадаємо, У Києві невідомі напали на священнослужителя, який є військовослужбовцем ЗСУ

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next