На війні загинув син головного рабина України

На війні загинув син головного рабина України

На фронті загинув син головного рабина України Моше Асмана — Матітьягу Самборський. Попрощаються із захисником 12 вересня у Києві. 

Про це повідомив Моше Асман.

Моше Асман останній раз спілкувався з сином 17 липня, а вже 24 липня після одного з боїв прийшло сповіщення, що він зник безвісти.

Рабин розповідав, що разом із дружиною всиновили хлопчика у 2002 році. Тоді йому було 11 років, він мав ім’я Антон Самборський. Нова сім'я дала йому єврейське ім'я — Матітьягу (Мотя) — на честь лідера повстання Маккавеїв понад 2200 років тому. Ці події лягли в основу свята Хануки.

У Матітьягу залишилися дружина і маленька донька.

Мотя жив у нашій родині близько 10 років, а коли став дорослим, вирішив жити самостійно. Він одружився, і в травні цього року у нього народилася донька. Але через тиждень після народження дитини Мотю призвали до армії. Після швидкого курсу молодого бійця його одразу відправили на передову, — писав Моше Асман.

Прощання з Матітьягу Самборським відбудеться 12 вересня о 13:00 у Центральній синагозі Києва, що на вулиці Шота Руставелі, 13. Захисника поховають на єврейському цвинтарі.

Нагадаємо, Зеленський: росіяни скоїли щонайменше 137 тисяч воєнних злочинів проти України та українців

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Підірвались на власних мінах: на Донбасі загинуло четверо російський найманців Підірвались на власних мінах: на Донбасі загинуло четверо російський найманців
Російські окупанти стверджували, що їхній позиції обстріляли українські військові, однак згодом виявилось, що їхні "побратими" підірвались на власних же мінах.
На Донбасі від обстрілів російських бойовиків загинув український захисник На Донбасі від обстрілів російських бойовиків загинув український захисник
Внаслідок одного з обстрілів російських найманців, на Донбасі був поранений один український військовослужбовець.
На Донбасі загинув український військовий: хлопцю було лише 26 років (фото) На Донбасі загинув український військовий: хлопцю було лише 26 років (фото)
Внаслідок обстрілу з боку російських бойовиків загинув 26-річний український захисник у якого залишились дружина та мати.
Loading...
Load next