У Литві заявили, що сили НАТО мають збивати російські дрони в регіоні

У Литві заявили, що сили НАТО мають збивати російські дрони в регіоні

Міністр оборони Литви Лаурінас Кащюнас закликав змінити алгоритм місії НАТО з патрулювання повітряного простору в країнах Балтії після того, як у Латвії нещодавно упав російський військовий дрон.

Про це повідомляє LRT.

За словами глави Міноборони Литви, місія Альянсу "повинна не лише патрулювати, а й, за необхідності, якщо дозволяє час, скоротити ланцюжок ухвалення рішень на рівні НАТО, щоб вони могли негайно злітати і знищувати безпілотники".

Кащюнас вважає, що в разі виявлення загрози порушення безпілотником повітряного простору НАТО, інформація про це має швидко передаватись до штаб-квартири Альянсу.

Штаб-квартира НАТО оцінює ситуацію, чи є достатньо доказів того, що це саме ворожий безпілотник, а не якийсь інший загублений літак, і тоді ухвалюється швидке рішення про розгортання літаків повітряної поліції. Це певний алгоритм, і його потрібно прискорити, – зазначив литовський міністр.

Відповідаючи на запитання про реакцію Вільнюса у разі порушення повітряного простору країни безпілотником агресора, Кащюнас сказав, що це має бути колективне рішення НАТО.

Нагадаємо, Зеленський: росіяни скоїли щонайменше 137 тисяч воєнних злочинів проти України та українців

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Якщо Росія наважиться на повномасштабну військову операцію проти України, то будуть наслідки, — Кулеба Якщо Росія наважиться на повномасштабну військову операцію проти України, то будуть наслідки, — Кулеба
Франція та Німеччина обіцяють демотивувати Російську Федерацію від повномасштабної війни проти України.
Засідання Ради Росія-НАТО: стала відома дата проведення заходу Засідання Ради Росія-НАТО: стала відома дата проведення заходу
У МЗС Росії підтвердили, що отримали пропозицію, але заявили, що її все ще розглядають.
Loading...
Load next