Литва заявила про готовність збільшити підтримку українського оборонного виробництва

Литва заявила про готовність збільшити підтримку українського оборонного виробництва

Литва готова збільшити підтримку України у виробництві зброї, зокрема далекобійних дронів. Про це Президент Володимир Зеленський повідомив за результатами переговорів із Президентом Литовської Республіки Гітанасом Наусєдою.

Про це повідомляють на сайті Президента України.

Під час зустрічі обговорили оборону України та ключові потреби українських воїнів. Володимир Зеленський поінформував про ситуацію на фронті, зокрема про Покровський, Торецький та Вугледарський напрямки, а також про захисну операцію в Курській області.

Ми всі чітко розуміємо: захист Української держави означає також і захист незалежності всіх держав, які межують із Росією. Наша Європа і європейський спосіб життя можуть зберегтися лише за умови, що Україна вистоїть і переможе в цій війні, – сказав він.

Лідери також обговорили домовленості щодо оборонної співпраці: інвестиції у виробництво дронів в Україні та копродукцію. Гітанас Наусєда повідомив, що Литва готова збільшувати підтримку в цьому напрямі.

Уся копродукція, усі інвестиції в оборонне виробництво для нас дуже важливі. Це сьогодні пріоритет. Зараз кожен може побачити, наскільки успішною є Україна в розробці та застосуванні своєї далекобійної зброї, своїх далекобійних дронів, – зауважив Володимир Зеленський.

Глава Української держави також наголосив, що перед початком опалювального періоду Україна потребує ще активнішої підтримки своїх запитів до партнерів щодо систем ППО й пакетів енергетичної допомоги. Гітанас Наусєда запевнив, що Литва продовжить підтримку України, зокрема в контексті постачання боєприпасів калібру 155 мм.

Литва інвестує 10 мільйонів євро у виробництво української далекобійної зброї «Паляниця». Ми зацікавлені в цьому і говорили з Президентом про співпрацю у виготовленні морських дронів, – розповів лідер Литовської Республіки.

За його словами, напередодні в Києві відбувся литовсько-український оборонний форум. Його мета – посилення співпраці та зміцнення української оборонної промисловості. Гітанас Наусєда також зазначив, що Литва закликає членів НАТО передати Україні ракети великої дальності, винищувачі й системи ППО та дозволити без обмежень уражати російські військові об'єкти.

Нагадаємо, Литва просить суд дозволити заочне переслідування військових РФ за воєнні злочини

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
"Має бути швидкість та свобода дій": Варшава передасть Києву першу партію оборонної зброї наступного тижня "Має бути швидкість та свобода дій": Варшава передасть Києву першу партію оборонної зброї наступного тижня
Раніше Польща повідомила, що готова передати Україні боєприпаси, переносні зенітно-ракетні комплекси Grom та різні типи безпілотників.
Якщо Росія наважиться на повномасштабну військову операцію проти України, то будуть наслідки, — Кулеба Якщо Росія наважиться на повномасштабну військову операцію проти України, то будуть наслідки, — Кулеба
Франція та Німеччина обіцяють демотивувати Російську Федерацію від повномасштабної війни проти України.
Надання "Залізного купола" Україні: Зеленський прокоментував інформацію про можливі поставки (відео) Надання "Залізного купола" Україні: Зеленський прокоментував інформацію про можливі поставки (відео)
Питання постачань "Залізного куполу" можуть почати обговорювати вже під час візиту делегації Міноборони США в Україну.
Loading...
Load next