"Має бути швидкість та свобода дій": Варшава передасть Києву першу партію оборонної зброї наступного тижня

"Має бути швидкість та свобода дій": Варшава передасть Києву першу партію оборонної зброї наступного тижня
Раніше Польща повідомила, що готова передати Україні боєприпаси, переносні зенітно-ракетні комплекси Grom та різні типи безпілотників.

Польща відправить першу партію оборонної зброї до України наступного тижня. Про це сказав прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецкій, повідомляє Polsatnews.

Ми бачимо тиск на Україну з російської сторони. Безпека в Україні, безпека кордонів — це також польські та європейські raison d'etat (національні інтереси), — сказав він.

За його словами, Варшава перебуває на постійному контакті з Україною.

У Києві я побачив бажання захищатись, але техніки часто не вистачає. Діяти потрібно швидко, має бути швидкість та свобода дій, — наголосив він.

Своєю чергою Україна і агресивна політика Росії щодо неї були темою розмов президентів Польщі та Грузії — Анджея Дуди та Саломе Зурабішвілі. Про це повідомляє "Польське радіо". 

Я вже розмовляв з президентом Франції Емманюелем Макроном, з головою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн, яка мене запросила на чергові консультації у понеділок. Я вдячний вам, пані президентко, що мав нагоду поділитися своїми знаннями і своєю точкою зору з цієї іншої сторони України. Україна — це наш сусід, тому ми з великою тривогою дивимося на цю ситуацію, що там є, — сказав президент Польщі.

В Бюро міжнародної політики Польщі зазначили, що Грузія, як і інші держави регіону, може розраховувати на польську підтримку, також і в прагненнях до інтеграції із Заходом. 

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна, Британія і Польща створять новий альянс.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

 

 

Читайте також
Ситуація на кордонах: Зеленський і Дуда у телефонній розмові обговорили спільну протидію викликам безпеки регіону Ситуація на кордонах: Зеленський і Дуда у телефонній розмові обговорили спільну протидію викликам безпеки регіону
Зеленський поінформував польського колегу про розвиток ситуації з безпекою на сході України.
Михайло Подоляк відреагував на опублікування Яніною Соколовою документів про "вагнерівців" Михайло Подоляк відреагував на опублікування Яніною Соколовою документів про "вагнерівців"
Офісу президента не сподобалося, які документи оприлюднила Соколова.
"Ми за мир у регіоні": Ердоган офіційно заявив, що Туреччина готова стати посередником між Україною та Росією "Ми за мир у регіоні": Ердоган офіційно заявив, що Туреччина готова стати посередником між Україною та Росією
За словами турецького лідера, для цього Анкара налагодила контакти і з українською стороною, і з президентом РФ Володимиром Путіним.
Loading...
Load next