Сікорський просить позбавити українських чоловіків соціальних виплат у державах ЄС

Сікорський просить позбавити українських чоловіків соціальних виплат у державах ЄС

Очільник МЗС Польщі закликає західноєвропейські столиці переглянути підходи до допомоги українцям, щоби стимулювати чоловіків до повернення в країну.

Про це він повідомив на панельній дискусії під час щорічної зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES), передає ЄП.

Радослав Сікорський заявив, що нинішня політика багатьох столиць ЄС шкодить обороноздатності та економічній стабільності України, оскільки пропонує економічні преференції для чоловіків мобілізаційного віку.

Міністр навів приклад Німеччини: "Зараз у Німеччині українці, які там перебувають під тимчасовим захистом, отримують значну допомогу", пояснив він, додавши, що за його інформацією йдеться про виплати, що перевищують 500 євро, а разом з компенсацією за житло може йтися про понад 1000 євро в місяць на людину, і це поширюється також на чоловіків. "Щось подібне у Нідерландах, не знаю напевно суми у Франції".

Є простий метод допомогти Україні – припиніть надавати допомогу українцям, які підлягають мобілізації. Переховування від призову – це не привід для фінансової допомоги. Просто припиніть їм платити, – закликав польський міністр, підкресливши, що Польща не надає подібної соціальної підтримки

Ініціатива польського міністра має підтримку Києва.

Я підтримую ідею, яку висловив міністр Сікорський, – заявив очільник МЗС Андрій Сибіга, що виступав разом із ним на панельній дискусії.

Нагадаємо, До Ради внесли проєкт держбюджету-2025

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
"Має бути швидкість та свобода дій": Варшава передасть Києву першу партію оборонної зброї наступного тижня "Має бути швидкість та свобода дій": Варшава передасть Києву першу партію оборонної зброї наступного тижня
Раніше Польща повідомила, що готова передати Україні боєприпаси, переносні зенітно-ракетні комплекси Grom та різні типи безпілотників.
"За даними розвідки, російські війська не готові до атаки", – ексглава МЗС Польщі "За даними розвідки, російські війська не готові до атаки", – ексглава МЗС Польщі
РФ недостатньо, щоби зайняти всю Україну.
"Великий потенціал тристоронньої співпраці": Україна, Британія і Польща створюють новий альянс "Великий потенціал тристоронньої співпраці": Україна, Британія і Польща створюють новий альянс
Нещодавно президент України Володимир Зеленський заявив про готовність країни до альянсу з іншими країнами, а не тільки з НАТО.
Loading...
Load next