Сікорський: виплати для українських біженців зменшують мобілізаційний потенціал України

Сікорський: виплати для українських біженців зменшують мобілізаційний потенціал України

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський вважає, що інші країни мають відмовитися від виплат для українських біженців, адже це негативно впливає на мобілізаційний потенціал України.

Про це він повідомив в інтерв'ю Le Monde.

На його думку, Києву насамперед потрібні техніка та війська. Він назвав «прикрими» зволікання Конгресу США з ухваленням допомоги для України та затримку України з ухваленням закону про мобілізацію. 

А ми зменшуємо їхній мобілізаційний потенціал, виплачуючи допомогу українським біженцям, — заявив Сирський.

Він нагадав, що в Польщі українські біженці не отримують соціальних виплат. За словами міністра, якщо українські громадяни перебувають під захистом ЄС як біженці, то вони мають змогу отримувати щомісяця 200 євро на дитину. Водночас у Західній Європі українці мають іншу допомогу. 

Це має фінансовий стримувальний стимул для молодих чоловіків і жінок, які можуть повернутися додому, щоб захищати свою країну. Ми не повинні субсидувати непокору, — заявив Сікорський.

Нагадаємо, В Єкатеринбурзі підпільники підірвали бійців Росгвардії - ГУР

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
"За даними розвідки, російські війська не готові до атаки", – ексглава МЗС Польщі "За даними розвідки, російські війська не готові до атаки", – ексглава МЗС Польщі
РФ недостатньо, щоби зайняти всю Україну.
"Великий потенціал тристоронньої співпраці": Україна, Британія і Польща створюють новий альянс "Великий потенціал тристоронньої співпраці": Україна, Британія і Польща створюють новий альянс
Нещодавно президент України Володимир Зеленський заявив про готовність країни до альянсу з іншими країнами, а не тільки з НАТО.
Ситуація з мігрантами: Польща може закрити кордон з Білоруссю Ситуація з мігрантами: Польща може закрити кордон з Білоруссю
Прем'єр-міністр Польщі Моравецький запланував серію візитів до країн ЄС для обговорення з партнерами в Європі поточної геополітичної ситуації і загроз зі східного напрямку.
Loading...
Load next