На кордоні з Україною "зловили" водія, який продавав заробітчанам фальшиві ПЛР-тести

На кордоні з Україною "зловили" водія, який продавав заробітчанам фальшиві ПЛР-тести
За останню добу прикордонники Львівського загону виявили 11 підроблених ПЛР-тестів. Зокрема 7 з них викрили у пункті пропуску "Краківець".

Підроблені довідки про проходження ПЛР-тестування на коронавірус були передані пасажирами мікроавтобуса марки "Мерседес", який намагався перетнути кордон з Польщі. Про інцидент інформує Державна прикордонна служба України.

Зокрема під час перевірки документів пасажирів мікроавтобуса прикордонники виявили, що бланки довідок про проходження ПЛР-тестування суттєво відрізняються від оригіналів таких документів.

"Під час зчитування QR-коду всіх бланків надавалася інформація про одного пацієнта клініки, громадянина Румунії, більше того – на бланку тексту час видачі результатів ще не настав", - йдеться у повідомленні.

Однак, на прикордонному пункті пропуску "Грушів" під час проходження паспортного контролю 4 людей також надали ПЛР-тести з ознаками підробок. Це прикордонники також помітили під час спробували відсканувати QR-коди бланків.

"Побачили, що інформація про пацієнтів за ними відсутня. Згодом двоє громадян України зізналися, що купили ці довідки у водія автобуса", - повідомляють у прикордонній службі.

Зазначимо, що наразі повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення було скероване до Національної поліції, за статтею 358 Кримінального Кодексу України - Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів

Читайте також
Мешканець Львівщини їхав з Польщі з фальшивим ПЛР-тестом Мешканець Львівщини їхав з Польщі з фальшивим ПЛР-тестом
Чоловік таки перетнув кордон, оскільки він громадянин України. Його одразу передали правоохоронцям.
На Львівщині трапилась жахлива ДТП в якій постраждало троє дітей (фото) На Львівщині трапилась жахлива ДТП в якій постраждало троє дітей (фото)
Сьогодні, близько 11:00 поблизу міста Сколе на трасі Київ-Чоп трапилось зіткнення двох автомобілів. Внаслідок аварії постраждало п'ятеро пасажирів, твоє із них діти.
Прикордонники Львівщини у коробці передач авто виявили 16 блоків контрабанди сигарет (відео) Прикордонники Львівщини у коробці передач авто виявили 16 блоків контрабанди сигарет (відео)
На кордоні з Польщею львівським прикордонникам вдалось виявити незаконне перевезення сигарет. Водій автомобіля марки "Audi" заховав у коробку передач 16 блоків цигарок.
Loading...
Load next