Вибухнули пейджери: у Лівані по всій країні понад 2 тисячі бойовиків «Хезболли» отримали пораненя, є вбиті

Вибухнули пейджери: у Лівані по всій країні понад 2 тисячі бойовиків «Хезболли» отримали пораненя, є вбиті

Понад 2 тисячі людей по всьому Лівану, включаючи членів «Хезболли» і медиків, отримали поранення у вівторок, коли пейджери, які бойовики використовували для зв'язку, вибухнули по всій країні.

Про це Reuters повідомили джерела в органах безпеки країни.

Ліванські сили внутрішньої безпеки заявили, що по всьому Лівану, особливо в південних передмістях Бейрута, вибухнули пристрої, що призвело до поранень. Хвиля вибухів тривала близько години після перших детонацій, які відбулися близько 15:45 за місцевим часом.

Представник «Хезболли» на умовах анонімності підтвердив вибухи, зазначивши, що це було «найбільшим порушенням безпеки», якого зазнало угруповання за майже рік війни з Ізраїлем.

Пейджери, що здетонували, були останньої моделі, їх «Хезболла» завезла в країну протягом останніх місяців, повідомили три джерела в органах безпеки.

Ізраїльські військові відмовилися коментувати Reuters причетність до вибухів.

The Guardian з посиланням на міністра охорони здоров'я країни Фіраса Абіада повідомляє про вісім загиблих і 2750 поранених через вибухи пейджерів.

Іранське інформаційне агентство Mehr повідомило, що посол Ірану в Лівані Моджтаба Амані отримав поранення в результаті одного з вибухів, проте офіційно цю інформацію поки не підтверджували і не спростовували.

Керівник державної лікарні Набатіє на півдні Лівану Хасан Вазні повідомив агентству Reuters, що близько 40 поранених перебувають на лікуванні в його закладі. Серед отриманих поранень - травми обличчя, очей і кінцівок.

Ліванський кризовий оперативний центр, яким керує Міністерство охорони здоров'я, звернувся до всіх медичних працівників з проханням відправитися до лікарень, щоб допомогти впоратися з великою кількістю поранених. У заяві сказано, що медичні працівники не повинні користуватися пейджерами. До допомоги долучився і ліванський Червоний Хрест.

Нагадаємо, Рада підтримала законопроєкт, який дозволить брати іноземців на військову службу за контрактом

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next