Президент Румунії закликає створити базу для тренувань українських морських піхотинців

Президент Румунії закликає створити базу для тренувань українських морських піхотинців

Президент Румунії Клаус Йоганніс звернувся до парламенту з проханням схвалити створення на території країни морського навчального центру для підготовки українських морських піхотинців.

Про це повідомляє Euractiv.

Президент Румунії пропонує, аби цей морський навчальний центр діяв упродовж двох років, а його створення могла б профінансувати Велика Британія. Пропонують, аби подальшу діяльність цього центру фінансували за допомогою міжнародних внесків.

Водночас Румунія залишатиме за собою право відмовитися від своїх зобов'язань в будь-який момент під час тренувального процесу або наприкінці узгодженого періоду.

Така пропозиція була озвучена в межах контактної групи з оборони України, до якої входять 57 країн. Цей альянс керує структурованим механізмом, спрямованим на зміцнення морського потенціалу України, ‒ зазначають у виданні.

Нагадаємо, Президентка Єврокомісії у п’ятницю приїде до Києва

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Львівський депутат намалював портер Путіна під час роботи (відео) Львівський депутат намалював портер Путіна під час роботи (відео)
Львівський депутат від ЄС Юрій Гринів у міськраді відкрив на телефоні зображення Володимира Путіна, дістав аркуш паперу та почав змальовувати його обличчя.
Loading...
Load next