Путін збільшив кількість умов використання Росією ядерної зброї

Путін збільшив кількість умов використання Росією ядерної зброї

Лідер Кремля Володимир Путін у середу на нараді Радбезу з ядерного стримування заявив про внесення уточнень у визначення умов застосування Росією ядерної зброї.

Про це повідомляє Телеграм-канал «Осторожно, новости» із посиланням на відео виступу Путіна, пише Укрінформ.

Кремлівський ватажок заявив, що в проєкті основ розширено категорії держав та військових союзів, стосовно яких Росія здійснює ядерне стримування. Крім цього, доповнено перелік військових загроз, для нейтралізації яких здійснюються заходи ядерного стримування.

В оновленій редакції документа агресію проти Росії з боку будь-якої неядерної держави, але за участі або за підтримки ядерної держави пропонується розглядати як їхній спільний напад на Російську Федерацію, – сказав Путін.

За його словами, достовірна інформація про старт у бік Росії засобів повітряно-космічного нападу спровокує ядерну відповідь. Водночас «критична загроза суверенітету РФ» і звичайною зброєю буде також підґрунтям для ядерної відповіді.

Залишаємо за собою право застосувати ядерну зброю у випадку агресії проти Росії та Білорусі як учасниці союзної держави, – сказав російський лідер, зауваживши, що цей крок було погоджено із самопроголошеним президентом Лукашенком.

Путін додав, що ядерна тріада РФ залишається найважливішою гарантією забезпечення безпеки держави-агресорки і її громадян, «інструментом підтримування стратегічного паритету і балансу сил у світі».

Нагадаємо, У Німеччині перед матчем з «Динамо» затримали 50 озброєних італійських вболівальників

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
"Викликає особливі побоювання": танкова армія РФ залишає полігон під Воронежем і перекидає додаткову техніку до кордону з Україною "Викликає особливі побоювання": танкова армія РФ залишає полігон під Воронежем і перекидає додаткову техніку до кордону з Україною
Агентство Bloomberg із посиланням на джерела писало, що нова агресія РФ проти України може розпочатися 15 лютого.
Лукашенко запропонував проросійським бойовикам "ЛНР" допитати Протасевича у Білорусі Лукашенко запропонував проросійським бойовикам "ЛНР" допитати Протасевича у Білорусі
Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко запропонував луганським сепаратистам допитати заарештованого журналіста та блогера Протасевича у Мінську.
Loading...
Load next