"Викликає особливі побоювання": танкова армія РФ залишає полігон під Воронежем і перекидає додаткову техніку до кордону з Україною

"Викликає особливі побоювання": танкова армія РФ залишає полігон під Воронежем і перекидає додаткову техніку до кордону з Україною
Агентство Bloomberg із посиланням на джерела писало, що нова агресія РФ проти України може розпочатися 15 лютого.

Російська дослідницька група CIT, яка аналізує дані про війська з відкритих джерел, повідомила про перекидання до кордону з Україною додаткової техніки першої гвардійської танкової армії РФ.

Про це CIT повідомила у Telegram.

Аналітики пишуть, що за останні дні з'явилися кілька відео з військовою технікою на станції Маслівка у передмісті Воронежа.

Дослідники звертають увагу, що на одному з недавніх відео на майданчику біля залізничних колій була видна техніка, а на коліях стояв ешелон із самохідними артилерійськими установками МСТА-С та танками Т-80У, які числяться на озброєнні четвертої гвардійської танкової дивізії першої гвардії ТА. Також на відео можна було помітити, як із майданчика виїжджає порожній танковий транспортер.

CIT зазначає, що це свідчить, що техніку саме привозять на станцію, а не відвозять.

Т -80У 4-й гв. тд також були помічені на поїздах у Білгороді та у Веселій Лопані Білгородської області за 15 кілометрів від кордону з Україною, — додали в CIT.

Спочатку ми припустили, що вони прибули туди з-під Воронежа, проте після перевірки залізничними базами даних з'ясувалося, що ешелони прямували зі станцій Селятино та Кубинка-2 Московської області, в районі постійної дислокації четвертої гвардійської танкової дивізії, — йдеться у повідомленні.

Дослідники зазначають, що це "свідчить про перекидання до кордону додаткової техніки першої гвардійської танкової армії, крім тієї, що вже знаходилася на полігоні під Воронежем".

Крім того, в Олексіївці Білгородської області був помічений ешелон, який вирушив зі станції Червоний Бір Смоленської області, де дислокується 49 зенітна ракетна бригада першої гв. ТА, — зазначили дослідники.

Вони додали, що таке звезення техніки до кордону «викликає особливі побоювання на тлі попереджень американської розвідки про можливу операцію проти України наступного тижня та евакуацію іноземних посольств із Києва».

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна отримала понад 1000 тонн зброї та обладнання від партнерів.

Карина Бовсуновськаpravdatutnews.com

Читайте також
Путін’югенд на окупованих територіях: як Росія готує дитячу армію (відео) Путін’югенд на окупованих територіях: як Росія готує дитячу армію (відео)
Росія продовжує інтегрувати тимчасово окуповані території України у свій вимір. Одним з таких напрямків є мілітаризація свідомості дітей. Неповнолітніх знайомлять зі справжньою зброєю та відправляють на стрільбища. Найбільш потужними та підтримуваними Росією організації є "Молода гвардія – Юнармія" у "народних республіках" та "Юнармія" у Криму.
"Істерія, яка сьогодні нагнітається з боку РФ": Данілов у прямому ефірі пояснив, для чого Росія пересуває свої війська на кордоні "Істерія, яка сьогодні нагнітається з боку РФ": Данілов у прямому ефірі пояснив, для чого Росія пересуває свої війська на кордоні
Начальник ГУР Міноборони Кирило Буданов в інтерв'ю Military Times заявив, що Росія сконцентрувала понад 92 тисячі військових біля кордонів з Україною.
“Ми маємо зруйнувати Кремль”: Дмитро Корчинський розповів про закінчення війни між Україною та Росією (відео) “Ми маємо зруйнувати Кремль”: Дмитро Корчинський розповів про закінчення війни між Україною та Росією (відео)
Український політик та лідер забороненої в Росії організації "Братство" Дмитро Корчинський в ексклюзивному інтерв'ю телеканалу "ПравдаТУТ Львів" розповів про свою політичну кар'єру та погляди, ставлення до президента-втікача Януковича і Зеленського, а також радикальне вирішення військового конфлікту з Росією, яке триває декілька століть.
Loading...
Load next