Естонія розглядає відправлення своїх військових на захід України — міністр оборони

Естонія розглядає відправлення своїх військових на захід України — міністр оборони

Уряд Естонії обговорював можливість відправлення своїх військових на захід України, хоча раніше країна заперечувала, що таке може статися.  

Про це повідомив міністр оборони Естонії Ханно Певкур в коментарі «Польському радіо».

За його словами, солдати виконували б небойові завдання. Однак поки що країна не ухвалила конкретного рішення. Певкур пояснив, що передусім Естонія мала б гарантувати безпеку своїх інструкторів.

Якби у нас був великий контингент, скажімо, підрозділ розміром із бригаду з технікою, це було б дуже великою ціллю для росіян, — додав він. 

Естонський міністр оборони додав, що для ухвалення рішення про введення військ в Україну країни-члени НАТО мають дійти консенсусу. Тому зараз Естонія продовжує навчання в Польщі та Великій Британії, водночас Певкур сказав: «Подивимось, як розвиватиметься ця тема».

Міністр наголосив, що союзники докладають усіх зусиль, щоб Україна могла виграти війну.

Нагадаємо, Теракт у Тель-Авіві: серед поранених є українка

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
В Естонії українцю винесли вирок за вбивство співвітчизника В Естонії українцю винесли вирок за вбивство співвітчизника
В кінці березня в Естонії 35-річний українець в розпалі сварки вдарив ножем свого ровесника, який теж є громадянином України, внаслідок чого останній помер на місці від отриманих травм. Йому винесли вирок.
Росія розпочала відведення своїх військ з території окупованого Криму Росія розпочала відведення своїх військ з території окупованого Криму
Російська Федерація розпочала повернення своїх військ з Криму, військові справді почали роз'їжджатись на свої місця постійної дислокації. Напередодні міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив про закінчення навчань російських військових.
Росія  з 23 квітня почне відводити свої війська від українських кордонів Росія з 23 квітня почне відводити свої війська від українських кордонів
Вже від завтра, 23 квітня, Російська Федерація завершує військові навчання у Південному та Західному військових округах, що поблизу кордону з Україною.
Loading...
Load next