Способи вторгнення російських військ в Україну: західні ЗМІ опублікували карту (фото)

Способи вторгнення російських військ в Україну: західні ЗМІ опублікували карту (фото)
На карті показано, зокрема, розташування російських військ та техніки на території України.

Нарощування російських військ біля кордону з Україною викликало занепокоєння серед західних та українських офіційних осіб, що Кремль може готуватися до значних військових дій, можливо, навіть вторгнення. Про це пише "The New York Times", передає "ПравдаТУТ News".

Тож "The New York Times" створив карту, що показує, як війська, танки та важка артилерія рухаються на позиції, які загрожують розширити конфлікт на сході України, а також потенційно відкрити новий фронт на північному кордоні України, ближче до Києва.

Фото: Rochan Consulting, The New York Times

За даними українських та західних офіційних осіб, на кордоні з Україною зараз є близько 100 тисяч військових. Американські спецслужби підрахували, що Кремль розробив плани військової операції за участю до 175 тисяч військовослужбовців, яка може початися в найближчі тижні. Хоча достеменно ще не зрозуміло, чи вирішив президент Росії Володимир Путін здійснити атаку, аналітики кажуть, що країна зараз на шляху до створення архітектури, необхідної для значного військового втручання в Україну.

Ця карта — фактично знімок поточних позицій Росії, а також загальні оцінки кількості військ і видів техніки, розгорнутої на відстані удару від України. Він базується на інформації, отриманій українськими та західними чиновниками, а також незалежними військовими аналітиками та супутниковими знімками.

Фото: Rochan Consulting, The New York Times

З початку 2021 року Росія перекинула в прикордонну зону поблизу Луганська та Донецька ще п’ять батальйонних тактичних груп, у тому числі близько 5 000 солдатів в додаток до приблизно 12 000 солдатів, які постійно перебувають там. Не менш значущими, на думку чиновників і військових аналітиків, є сили, що скупчуються на північ від України в таких районах, як Клинці, на місці стику кордонів України, Росії та Білорусі. 

Фото: Rochan Consulting, The New York Times

Ці позиції розташовані в межах легкої ударної відстані від столиці України Києва.

Нагадаємо, у понеділок, 10 січня, представники Сполучених Штатів і Росії зустрінуться в Женеві для переговорів, спрямованих на деескалацію кризи.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Росія переміщує до кордонів з Україною військові гелікоптери - NYT Росія переміщує до кордонів з Україною військові гелікоптери - NYT
Така активність може свідчити про те, що планування вторгення в Україну триває.
Російські бойовики за добу тричі порушили режим тиші на Донбасі Російські бойовики за добу тричі порушили режим тиші на Донбасі
Від початку сьогоднішньої доби, 30 квітня, в зоні Операції Об'єднаних сил було зафіксовано три порушення режиму тиші, при цьому проросійські бойовики застосовували заборонені міномети.
Бойовики тричі обстріляли українські позиції ООС на Донбасі Бойовики тричі обстріляли українські позиції ООС на Донбасі
За минулу добу, 25 квітня бойовики тричі порушили режим тиші й обстріляли позиції на яких перебувають українські військові. Втрат серед українських військових немає.
Loading...
Load next